Mojito nechutná skvěle jen v létě, přesvědčte se o tom!
Co budeme potřebovat
- 4 díly jemně perlivé neochucené vody nebo sody na přípravu drinků
- 1 díl bílého rumu (nejlepší karibský)
- šťáva ze čtvrtiny limetky (ideálně dělat dva drinky naráz a vymačkat polovinu limetky + plátek limetky na ozdobení
- třtinový cukr (asi dvě lžíce, v závislosti na sklenici – odměřujte tak, aby byly cca 3 mm cukru na dně
- čerstvá máta
- ledová tříšť (pokud nemáme možnost vytvořit z ledu tříšť, postačí ledové kostky)
Postup
- Nejdříve naměříme cukr. Řídíme se velikostí sklenice případně preferencí, zda chceme drinky sladší.
- Přidáme mátu a limetkovou šťávu. Promačkáme, aby máta pustila vůni.
- Zalijeme dílem rumu a přikryjeme ledovou tříští.
- Zbytek sklenice doplníme sodou – podíl by měl vyjít na 4 díly.
- Opět vše promícháme.
- Na okraj sklenice umístíme naříznutý plátek limetky.
Tento silvestrovský koktejl může být i nealkoholický, tudíž neurazíte ani vaše abstinující přátele. Místo rumu použijeme jablečnou šťávu nebo džus.