Po této buchtě se budou každému sbíhat sliny ještě dlouho potom. Kokosová buchta rafaelo je výborný zákusek ke každé příležitosti.
Ingredience
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek moučkového cukru (+ 1/2 hrnku na posyp)
- 2ks vajec
- 1 hrnek vlažného mléka
- 1 hrnek strouhaného kokosu
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 250ml smetany ke šlehání
Postup
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- V míse smíchejte vejce s vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a vyšlehejte do pěny.
- Přidejte hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva, mléko a promíchejte do hladka.
- Těsto nalijte do formy či na menší plech.
- Na těsto rovnoměrně nasypejte strouhaný kokos smíchaný s moučkovým cukrem.
- Dejte péct na cca 20 minut. Po upečení ještě horkou buchtu zalijte smetanou.
- Nechte vychladnout a podávejte.