Domácí perník se zázvorem a medem

Domácí perník se zázvorem a medem
Příprava: 20 minut Vaření: 100 minut Počet porcí: 10

Vychutnejte si tuto tmavou, vlhkou a kořeněnou dobrotu!

Příprava receptu není složitá a zvládnou ji i začátečníci. 

Ingredience

  • 1 šálek nesoleného másla
  • ½ šálku vody
  • ¾ šálku melasy
  • ¾ šálku medu (dle vlastní chuti)
  • 1 šálek hnědého cukru
  • 3 šálky mouky
  • 2 čajové lžičky sody
  • ½ čajové lžičky soli
  • 2 čajové lžičky mletého zázvoru
  • 1 čajové lžička mleté skořice
  • ½ čajové lžičky nového koření
  • ¼ čajové mletého hřebíčku
  • ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
  • 3 velká vejce (v pokojové teplotě)
  • ½ šálku nízkotučného mléka
  • 2 polévkové lžíce čerstvého zázvoru (oloupaného a nastrouhaného)
  • šlehačka na ozdobu

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C. 
  • Smíchejte máslo, vodu, melasu, med a hnědý cukr. Vše dejte do pánve a na mírné teplotě zahřívejte, dokud se vše nerozpustí. 
  • Sejměte z tepla a nalijte do zapékací mísy, která je vyložená pečícím papírem. Hotový dezert se vám bude, díky papíru, lépe vytahovat.
  • V další misce smíchejte mouku, sodu, sůl, zázvor, skořici, nové koření a hřebíček.
  • Jakmile je melasová směs vlažná, přidejte do ní vejce (po jednom) a pořádně promíchejte. Přidejte také mléko. 
  • Do směsi přidejte suché přísady, a nakonec vmíchejte nastrouhaný zázvor.
  • Směs také nalijte do pekáče a pečte 60–90 minut.
  • Tuto perníkovou buchtu, podávejte vychlazenou a ozdobenou šlehačkou.

Perníková buchta ve tvaru čtverce, podávaná se šlehačkou.
zdroj: theheritagecook.com

Místo šlehačky můžete použít zmrzlinu nebo jinou sladkost. Inspirujte se recepty na lahodné krémy.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.