Mongolské hovězí s rýží

Mongolské hovězí s rýží

Připravte si tento pokrm, díky kterému budete mít doma chutnou a lahodnou večeři jako z restaurace za pouhých 30 minut!

Ingredience

  • 500 g hovězího flank steaku, nakrájeného na tenké plátky přes zrno
  • 1/4 šálku kukuřičného škrobu
  • 1 šálek rostlinného oleje
  • 2 jarní cibulky, nakrájené diagonálně na kousky velikosti cca 2,5 cm

Na omáčku:

  • 1/2 šálku sójové omáčky
  • 1/2 šálku třtinového cukru
  • 1/2 šálku vody
  • 1 lžíce lisovaného česneku
  • 1 polévková lžíce čerstvého zázvoru, nasekaného
  • 2 lžičky sezamového oleje (nebo rostlinného oleje)

Volitelně:

  • 1 lžička sezamových semínek

Postup

  1. Přidejte nakrájený flank steak do velké mísy a promíchejte ho důkladně s kukuřičným škrobem.
  2. Zahřejte 1 šálek rostlinného oleje ve velké pánvi.
  3. Jakmile je olej horký, přidejte hovězí maso a opékejte, dokud nezhnědne, asi 1-2 minuty.
  4. Maso trochu promíchejte, aby se propeklo rovnoměrně.
  5. Přendejte ho na talíř vyložený papírovou utěrkou a vylijte olej z pánve.
  6. Do středního hrnce na nízkém/středním plameni přidejte olej, následně česnek a zázvor, restujte a míchejte 30 sekund a zašlehejte třtinový cukr, sójovou omáčku a vodu.
  7. Vařte do mírného zhoustnutí, asi 5-10 minut, poté odstavte.
  8. Přidejte hovězí maso do hrnce k omáčce a vařte na středním plameni, dokud omáčka nezhoustne, asi 2-3 minuty.
  9. Vmíchejte jarní cibulku.
  10. Ozdobte sezamovými semínky (volitelně).
  11. Ihned podávejte s rýží.
Hovězí maso po mongolsku s jarní cibulkou, servírované v hlubokém talíři s rýží.
www.sweetandsavorymeals.com

Inspirujte se i našimi dalšími jednoduchými recepty na tacos ať už s masem nebo bez!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.