Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 roštěnky
- sůl
- mletý pepř
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 stroužky česneku
- 1/4 l masového vývaru
- 1 cibule
- 3 lžíce sádla nebo oleje
- plátek slaniny (5 dkg)
- 2 nožičky moravské klobásy
- 4 lžíce strouhaného křenu.
Postup receptu
- Roštěnky naklepeme, osolíme opepříme, zlehka obalíme v hladké mouce a na rozpáleném tuku zprudka opečeme po obou stranách
- Opečené maso vyjmeme, do výpeku dáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dosklovita
- Pak ji podlijeme trochou vývaru, vložíme roštěnky a dusíme doměkka
- Podle potřeby podléváme horkým vývarem
- Měkké roštěnky opět vyjmeme, do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a na kolečka nakrájené oloupané klobásy
- Přidáme nasekaný česnek a vše orestujeme a krátce podusíme
- Vložíme prohřát roštěnky
- Klobásovou směs při podávání navršíme na roštěnky a ještě ji posypeme strouhaným křenem
- Vypečenou šťávu lijeme pod maso
- Příloha: opékané brambory, bramborové placičky, zeleninový salát nebo zeleninová obloha