Jogurt, vanilka a citronová kůra se v tomto receptu skvěle snoubí a výsledkem je zákusek, za který by se nemuseli stydět v žádné cukrárně.
Ingredience:
- 3 vejce
- 2 šálky hladké mouky
- 3/4 šálku cukru
- 3/4 šálku bílého jogurtu
- 1/2 šálku oleje
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1 čajová lžička citronové kůry
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- V misce smíchejte prosetou mouku, prášek do pečiva a sůl.
- V jiné misce utřete cukr s citronovou kůrou, následně přidejte jogurt, olej, vejce a vanilkový extrakt.
- Vše důkladně promíchejte.
- Přidejte ke směsi připravené suché ingredience a vypracujte do podoby jednolitého těsta.
- Formu na bábovku vymažte olejem a vysypejte moukou.
- Přelijte do ní těsto a vložte do trouby.
- Pečte přibližně 45-50 minut.