Moučník z třtinové melasy

Moučník z třtinové melasy

V případě tohoto cuketového perníku je už předem dané, že bude chuťově neodolatelný, vláčný a jemný. Uvidíte, že se ho nebudete moci nabažit a klidně sníte celý na posezení.

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek olivového oleje
  • 1/2 hrnku javorového sirupu
  • 1/2 hrnku třtinové melasy
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 3 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 2 hrnky strouhané cukety
  • 1 hrnek nasekaných vlašských ořechů

Postup:

  • Nejdříve si předehřejeme troubu na 170 stupňů. Formu vyložíme pečícím papírem, případně vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  • V jedné míse smícháme mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl a všechno koření.
  • Do druhé mísy dáme vejce, která našleháme a hned k nim přidáme olej, cukr, melasu, vanilku i javorový sirup.
  • Vše důkladně rozšleháme, přisypeme suché ingredience a znovu promísíme.
  • Nakonec vmícháme nastrouhanou cuketu a vlašské ořechy.
  • Těsto přelijeme do připravené formy a dáme péct zhruba na 50 minut. Špejlí pak zkontrolujeme, že je těsto dobře propečené a nelepí.
  • Jakmile je těsto hotové, vyjmeme perník z trouby a dáme na 10 až 15 minut odpočinout.
  • Poté vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Servírujeme se smetanovo-sýrovou polevou, kopečkem zmrzliny nebo třeba šlehačkou.
Vláčný perník s cuketou a javorovým sirupem.
Zdroj: https://www.crosbys.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.