Moučník z tvarohu

Moučník z tvarohu

Tento recept si určitě oblíbíte, protože muffiny jsou v tomto případě dokonalé vlhké, mají hustou strukturu. Ovšem nejsou zbytečně přeslazené a úžasně voní.

Ingredience:

  • 1 a 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1 polévková lžíce kypřícího prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 hrnku rozpuštěného nesoleného másla
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2/3 hrnku krystalového cukru
  • 2/3 hrnku tvarohu (polotučný nebo plnotučný)
  • 2/3 hrnku polotučného mléka (může být i plnotučné)
  • 1 vejce

Postup:

  • Začneme tím, že si předehřejeme na 200 stupňů. Pekáč/formu na muffiny nastříkáme kuchyňským sprejem.
  • V malé míse smícháme polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva, skořici a sůl.
  • Do jiné mísy dáme rozpuštěné máslo, vanilkový cukr, krystalový cukr, tvaroh, mléko i vejce a důkladně rozšleháme.
  • Pomalu budeme za stálého míchání přidávat sypkou směs a mícháme, dokud není vše hezky propojené. Těsto bude mít hutnější konzistenci.
  • Rovnoměrně naplníme jednotlivé otvory formy na muffiny a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme zhruba 15 až 17 minut, až bude povrch zlatavý.
  • Upečené vyjmeme z trouby a na 10 minut odložíme stranou. Teprve potom vyndáme z formy.
Tvarohovo-skořicové muffiny.
Zdroj: https://www.thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.