Milujete marcipán, jemný nugát a tmavou čokoládu? Pak rozhodně vyzkoušejte recepty na mozartovy koule.
Tato luxusní a naprosto delikátní cukrovinka patří k těm vůbec nejoblíbenějším.
S každým dalším soustem jsou vaše chuťové buňky v ještě větší extázi a vy tak nikdy nevydržíte jen u jednoho kousku.
Potěšte své blízké a vyrobte jim tuto pochoutku doma, nebo zkuste být kreativní a vytvořit jim jejich vlastní krabičku plnou vynikajících kuliček.
Co jsou Mozartovy koule?
Dá se říci, že je to jedna z nejoblíbenějších a nejpopulárnějších sladkostí, které spatřily světlo světa. Původem rakouská cukrovinka, se vyrábí od roku 1890. Tehdy jí poprvé vyrobil Paul Fürst, který byl cukrářem v Salzburgu. Vzhledem k tomu, že si svůj recept nedal patentovat a nezískal tak na něj ochrannou známku, výrobců začalo postupně přibývat.
Tyto koule nebo spíš bonbony, získaly název podle místního rodáka, hudebního skladatele Wolfganga Amadea Mozarta. Je dobré zmínit, že za tuto pochoutku získal například roku 1905 Paul Fürst ocenění v podobě zlaté medaile, když se s tímto receptem zúčastnil Pařížské výstavy. Zřejmě k nejznámějším výrobcům těchto kuliček patří společnost Mirabell.