Mozartovy koule z mletých mandlí

Mozartovy koule z mletých mandlí

Každý recept je něčím zajímavý, a hlavně chutná jinak. Tato varianta je jednoduchá, rychlá a přestože má trochu odlišnou chuť, je vynikající.

Ingredience:

  • Na mandlovou hmotu:
  • 250 g mletých mandlí bez slupky
  • 250 g cukru moučka
  • 1 vejce
  • Nastrouhaná kůra z poloviny chemicky neošetřeného citronu
  • Citronová šťáva dle potřeby

Na dohotovení:

  • 100 g mletých pistácií
  • 1 a 1/2 lžíce kvalitního kakaa
  • 200 g hořké čokolády
  • 50 g jemně mletých mandlí

Postup:

  • Mandle dáme do nádoby mixéru nebo kuchyňského robota a přisypeme prosátý moučkový cukr.
  • Přidáme nastrouhanou kůru z citronu a zakápneme citronovou šťávou zhruba z poloviny citronu.
  • Přihodíme 1 vejce a vše důkladně rozmixujeme, až vznikne hladká hmota, kterou je možné skladovat v lednici až 10 dní.
  • Směs rozdělíme na tři části, přičemž jednu necháme menší, druhou střední a třetí největší.
  • První část je nejmenší a vmícháme do ní 100 g mletých pistácií.
  • Do druhé trochu větší části vmícháme kakao, do té poslední pak 50 g jemně mletých mandlí.
  • Ze směsi s pistáciemi tvoříme malé kuličky.
  • Poté vezmeme směs s kakaem a uděláme o něco větší kouli, kterou rozetřeme na dlaň, vložíme do ní zelenou kuličku a zabalíme a pomocí dlaní tvoříme kuličku.
  • Nakonec vezmeme bílou směs a uděláme ještě větší kuličku, kterou také rozprostřeme na dlaň a zabalíme do ní tmavou kuličku.
  • Poté pomocí dlaní vytvoříme kouli.
  • Čokoládu rozpustíme v horké lázni a pomocí dvou vidliček vložíme kuličky do čokolády, důkladně obalíme a vyjmeme.
  • Počkáme, až přebytečná čokoláda trochu okape a dáme na pečící papír.
  • Nakonec nalijeme zbytek čokolády do malého sáčku a ozdobíme vršek kuliček.
  • Čokoládu necháme ztuhnout a podáváme.
Kuličky z domácího marcipánu.
Zdroj: https://www.rosacooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.