Každý recept je něčím zajímavý, a hlavně chutná jinak. Tato varianta je jednoduchá, rychlá a přestože má trochu odlišnou chuť, je vynikající.
Ingredience:
- Na mandlovou hmotu:
- 250 g mletých mandlí bez slupky
- 250 g cukru moučka
- 1 vejce
- Nastrouhaná kůra z poloviny chemicky neošetřeného citronu
- Citronová šťáva dle potřeby
Na dohotovení:
- 100 g mletých pistácií
- 1 a 1/2 lžíce kvalitního kakaa
- 200 g hořké čokolády
- 50 g jemně mletých mandlí
Postup:
- Mandle dáme do nádoby mixéru nebo kuchyňského robota a přisypeme prosátý moučkový cukr.
- Přidáme nastrouhanou kůru z citronu a zakápneme citronovou šťávou zhruba z poloviny citronu.
- Přihodíme 1 vejce a vše důkladně rozmixujeme, až vznikne hladká hmota, kterou je možné skladovat v lednici až 10 dní.
- Směs rozdělíme na tři části, přičemž jednu necháme menší, druhou střední a třetí největší.
- První část je nejmenší a vmícháme do ní 100 g mletých pistácií.
- Do druhé trochu větší části vmícháme kakao, do té poslední pak 50 g jemně mletých mandlí.
- Ze směsi s pistáciemi tvoříme malé kuličky.
- Poté vezmeme směs s kakaem a uděláme o něco větší kouli, kterou rozetřeme na dlaň, vložíme do ní zelenou kuličku a zabalíme a pomocí dlaní tvoříme kuličku.
- Nakonec vezmeme bílou směs a uděláme ještě větší kuličku, kterou také rozprostřeme na dlaň a zabalíme do ní tmavou kuličku.
- Poté pomocí dlaní vytvoříme kouli.
- Čokoládu rozpustíme v horké lázni a pomocí dvou vidliček vložíme kuličky do čokolády, důkladně obalíme a vyjmeme.
- Počkáme, až přebytečná čokoláda trochu okape a dáme na pečící papír.
- Nakonec nalijeme zbytek čokolády do malého sáčku a ozdobíme vršek kuliček.
- Čokoládu necháme ztuhnout a podáváme.