Mramorová bábovka bezlepku

Mramorová bábovka bezlepku
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 12

Nenechte si ujít tento recept na bezlepkovou mramorovou bábovku. Je chuťově bohatá, vanilková a čokoládová, ale hlavně na ni nikdo nezapomene. Než budete podávat sladkou tečku, připravte si dokonalé recepty z pohanky, které jsou také gluten free!

Co budeme potřebovat

  • 225 g másla
  • 400 g krystalového cukru
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 150 g vajec
  • 280 g bezlepkové mouky
  • 1 lžička xanthanové gumy (vynechejte, pokud ji vaše mouka již obsahuje)
  • 70 g kukuřičného škrobu
  • 2 a ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • 240 ml mléka
  • 30 g kakaového prášku
  • 75 ml horké vody
  • 60 g rozpuštěné tmavé nebo polosladké čokolády

Postup

  • Předehřejte troubu na 160°C a formu na bábovku vymažte tukem.
  • Vyšlehejte máslo, cukr a vanilku.
  • Přidejte vejce a míchejte, dokud se dobře nespojí. Směs by měla být hladká a hedvábná.
  • V samostatné středně velké misce prošlehejte mouku, xanthanovou gumu, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a sůl.
  • Přidejte směs mouky na 3 krát do máslové směsi, střídavě s mlékem.
  • Asi 1/3 těsta seškrábněte do samostatné středně velké mísy a dejte stranou.
  • Do malé misky bezpečné pro teplo dejte kakaový prášek. Nalijte horkou vodu na kakaový prášek a šlehejte do hladka.
  • Kakaovou směs přidejte k odložené 1/3 těsta.
  • Přidejte rozpuštěnou čokoládu a znovu šlehejte do hladka.
  • Do formy nalijte 1/3 světlého těsta a přes něj poté nalijte 1/3 čokoládového těsta.
  • Lehce těstem pomocí špejle nebo stěrky projeďte.
  • Nakonec přidejte poslední třetinu světlého těsta.
  • Pečte asi hodinu, dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté.
  • Vyjměte z trouby a nechte bábovku ve formě chladnout na mřížce alespoň 20 minut, poté vyklopte.
Bábovka dvou barev z bezlepkové mouky.
Zdroj: glutenfreestories.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.