Jednoduchá, základní dvoubarevná bábovka. Snadno se vyladí a upraví na požadovanou chuť a sladkost. Pokud jste jejich milovníky, pak musíte vyzkoušet ty, co chutnají jako od babičky!
Co budeme potřebovat
- 375 g hladké mouky
- 8 g prášku do pečiva
- 340 g másla pokojové teploty
- 500 g krupicového cukru
- 5 velkých vajec
- 10 ml vanilky
- 250 ml mléka
- 30 g kakaového prášku
- 30 g černého kakaového prášku
Na glazuru
- 240 g moučkového cukru
- 50 ml mléka
Postup
- Předehřejte troubu na 160 stupňů a vymažte formu na bábovku.
- Ve střední míse prošlehejte mouku s práškem do pečiva.
- Vyšlehejte máslo a cukr, přibližně 5 minut.
- Přidávejte vejce jedno po druhém, po každém přidání plně zapracujte. Přidejte vanilku.
- Snižte rychlost na nízkou. Přidejte moučnou směs, střídavě se 2 porcemi mléka.
- Míchejte, dokud se nespojí.
- Těsto rozdělte do 3 misek.
- Do jedné přidejte 2 lžíce holandského kakaa a do druhé 2 lžíce černého kakaa, třetí nechte světlé.
- Promíchejte, dokud se dobře nespojí.
- Připravte si 3 samostatné cukrářské sáčky a každý naplňte jedním těstem.
- Těsto střídavě přidávejte do formy na bábovku.
- Jakmile je dno formy dostatečně zaplněné, střídavě přidávejte zbývající těsto a pomocí kuchyňské špejle ho mramorujte.
- Pečte 55-60 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
- Vyjměte z trouby a přemístěte pánev na chladicí mřížku na 10-15 minut. Poté bábovku vyndejte a nechte zcela vychladnout.
- Na glazuru si smíchejte moučkový cukr a mléko ve střední misce.
- Míchejte, dokud se dobře nespojí. Podle potřeby přidávejte další mléko, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- Polevu nalijeme přes vychladlou bábovku.