Mramorová bábovka z dýně

Mramorová bábovka z dýně
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 12

Každá mramorová buchta má své osobité kouzlo a láká už jen svým vzhledem, což tato splňuje na 150 %. S každým dalším soustem si na ní vypěstujete závislost. Má skvělou chuť a je lahodná.

Ingredience:

Těsto:

  • 400 g dýňového pyré
  • 250 g změklého másla
  • špetka soli
  • 250 g hnědého cukru
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 6 vajec
  • 480 g polohrubé mouky
  • 3 lžičky dýňového koření
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 40 g kakaa
  • 8 polévkových lžic mléka

Poleva

  • 80 g hořké čokolády
  • 40 g másla

Postup:

  • Nedříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů.
  • Pečící formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  • Do mísy dáme máslo, cukr, špetku soli a našleháme do pěny.
  • Potom po jednom přidáme vejce a každé půl minuty šleháme.
  • Vmícháme dýňové pyré a vanilkovou esenci.
  • Přidáme mouku, kypřící prášek do pečiva, dýňové koření a promísíme.
  • Mléko promícháme s kakaem.
  • Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné z nich přimícháme kakaové mléko.
  • Obě těsta střídavě přendáme do formy a pak pomocí lžíce jemně utvoříme mramorový vzor.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 60 minut.
  • Nezapomeneme na konci pečení zkontrolovat špejlí, jestli těsto nelepí.
  • Po upečení vyjmeme formu z trouby, necháme 5 minut odpočinout a poté vyklopímena mřížku, aby bábovka vychladla.
  • Jakmile vychladne, rozlámeme čokoládu na kousky a rozpustíme ve vodní lázni.
  • Vyjmeme z lázně a přidáme máslo. Budeme míchat tak dlouho, až začne čokoláda chladnout, ale nesmí být moc hustá.
  • Hotovou polevou ozdobíme povrch bábovky a necháme chvíli zatuhnout, pak servírujeme.
Buchta z dýně s kakaem a polevou.
Zdroj: https://www.emmaslieblingsstuecke.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.