Každá mramorová buchta má své osobité kouzlo a láká už jen svým vzhledem, což tato splňuje na 150 %. S každým dalším soustem si na ní vypěstujete závislost. Má skvělou chuť a je lahodná.
Ingredience:
Těsto:
- 400 g dýňového pyré
- 250 g změklého másla
- špetka soli
- 250 g hnědého cukru
- 1 lžička vanilkové esence
- 6 vajec
- 480 g polohrubé mouky
- 3 lžičky dýňového koření
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 40 g kakaa
- 8 polévkových lžic mléka
Poleva
- 80 g hořké čokolády
- 40 g másla
Postup:
- Nedříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů.
- Pečící formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
- Do mísy dáme máslo, cukr, špetku soli a našleháme do pěny.
- Potom po jednom přidáme vejce a každé půl minuty šleháme.
- Vmícháme dýňové pyré a vanilkovou esenci.
- Přidáme mouku, kypřící prášek do pečiva, dýňové koření a promísíme.
- Mléko promícháme s kakaem.
- Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné z nich přimícháme kakaové mléko.
- Obě těsta střídavě přendáme do formy a pak pomocí lžíce jemně utvoříme mramorový vzor.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 60 minut.
- Nezapomeneme na konci pečení zkontrolovat špejlí, jestli těsto nelepí.
- Po upečení vyjmeme formu z trouby, necháme 5 minut odpočinout a poté vyklopímena mřížku, aby bábovka vychladla.
- Jakmile vychladne, rozlámeme čokoládu na kousky a rozpustíme ve vodní lázni.
- Vyjmeme z lázně a přidáme máslo. Budeme míchat tak dlouho, až začne čokoláda chladnout, ale nesmí být moc hustá.
- Hotovou polevou ozdobíme povrch bábovky a necháme chvíli zatuhnout, pak servírujeme.