Mramorová bublanina s kefírem

Mramorová bublanina s kefírem
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 12

Tento recept je jednoduchý, rychlý a tak šťavnatý! Do těsta přidáme pro lepší chuť změklé máslo a vyjde nám naprosto dokonalá pochoutka.

Ingredience

  • 300 g polohrubé mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g másla
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 vajíčka
  • 200 ml kefíru
  • 500 g třešní

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180˚C.
  2. Změklé máslo vyšleháme do pěny s moučkovým i vanilkovým cukrem.
  3. Po jednom přidáváme vajíčka a šleháme, dokud nevznikne nadýchaná, bílá pěna (trvá to asi 10 minut).
  4. Jemně přimícháme kefír.
  5. Mouku prosejeme a důkladně promícháme s práškem do pečiva.
  6. Nakonec důkladně přimícháme do máslové hmoty.
  7. Plech o rozměrem 30 x 40 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  8. Na plech nalijeme 2/3 těsta.
  9. 1/3 těsta smícháme s prosetým kakaem.
  10. Nalijeme na bílé těsto a pomocí příborového nožíku vytvoříme mramorový efekt.
  11. Je to velmi jednoduché, směrem zleva doprava pomocí nožíku kreslíme vlnovky, obě těsta se tak zajímavě promíchají.
  12. Nakonec těsto posypeme vypeckovanými třešněmi.
  13. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 – 45 minut.
  14. Vychladlou bublaninu posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme.
Mramorová bublanina s kefírem a třešněmi na plechu vedle talířků s nakrájenou bublaninou.
www.medovemotuzy.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.