Tento recept je jednoduchý, rychlý a tak šťavnatý! Do těsta přidáme pro lepší chuť změklé máslo a vyjde nám naprosto dokonalá pochoutka.
Ingredience
- 300 g polohrubé mouky
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 100 g másla
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce kakaa
- 3 vajíčka
- 200 ml kefíru
- 500 g třešní
Postup
- Troubu předehřejeme na 180˚C.
- Změklé máslo vyšleháme do pěny s moučkovým i vanilkovým cukrem.
- Po jednom přidáváme vajíčka a šleháme, dokud nevznikne nadýchaná, bílá pěna (trvá to asi 10 minut).
- Jemně přimícháme kefír.
- Mouku prosejeme a důkladně promícháme s práškem do pečiva.
- Nakonec důkladně přimícháme do máslové hmoty.
- Plech o rozměrem 30 x 40 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
- Na plech nalijeme 2/3 těsta.
- 1/3 těsta smícháme s prosetým kakaem.
- Nalijeme na bílé těsto a pomocí příborového nožíku vytvoříme mramorový efekt.
- Je to velmi jednoduché, směrem zleva doprava pomocí nožíku kreslíme vlnovky, obě těsta se tak zajímavě promíchají.
- Nakonec těsto posypeme vypeckovanými třešněmi.
- Pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 – 45 minut.
- Vychladlou bublaninu posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme.