Další z tradičních těst na cukroví je oříškové, proč jej tedy nepoužít i na Velikonoční pečení? Mramorovaná vajíčka jsou velmi jednoduchá na přípravu a přitom velmi působivá na pohled!
Ingredience
- 210 g másla
- 280 g hladké mouky
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 70 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- moučkový cukr a citronová šťáva na polevu
- tekuté potravinářské barvivo
Postup
- Všechny suroviny smíchejte a vypracujte tuhé těsto. Dejte vychladit do lednice alespoň na 2 hodiny.
- Těsto vyválejte na tloušťku cca 4 mm. Vykrajujte vajíčka a na plechu vyloženém pečícím papírem pečte 10-15 minut při 160°C. Nechte zcela vychladnout.
- Z moučkového cukru a trochy citronové šťávy smíchejte středně hustou polevu. Potírejte vajíčka po celé ploše.
- Pomocí párátka namočeného v potravinářské barvě kreslete v polevě abstraktní obrazce. Nechte dokonale zaschnout.
Vykrajované cukroví můžete i slepovat pomocí krémů či marmelád. Podívejte se na recepty na nejlepší krémy a náplně do cukroví.