Mramorový moučník

Mramorový moučník
Příprava: 30 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 12

Mramorový dort je klasická vzpomínka na vaření z dětství. Chutný zákusek k čaji v ten pravý čas.

Ingredience

  • 225 g změkčeného másla
  • 225 g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • 225 g hladké mouky
  • 3 lžíce mléka
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce kakaa

Postup

  • Troubu předehřejte na 180°C.
  • Dortovou formu vymažte máslem nebo vyložte pečícím papírem.
  • Pakliže máte kuchyňského robota, jednoduše vložte máslo, cukr, vejce, prosátou mouku, mléko a vanilkový extrakt do mísy a míchejte 2 až 3 minuty do hladka. U ručního mixéru postupně přidávejte a mixujte všechny uvedené ingredience.
  • Poté směs rozdělte do dvou misek.
  • Do jedné z misek vsypte kakao a důkladně zamíchejte.
  • Do formy pak střídavě nalévejte čokoládové a světlé, vanilkové těsto.
  • Když je forma na pečení naplněna těstem, poklepejte dnem o pracovní plochu, abyste těsto zbavily přebytečných bublin vzduchu.
  • Vezměte špejli a decentně promíchejte směs, abyste vytvořili mramorový efekt.
  • Vložte do trouby a pečte po dobu 40 až 45 minut. Opět hlídejte upečené těsto pomocí špejle.
  • Po upečení vyjměte formu z trouby a nechte 5 až 10 minut odpočívat a vychladnout.
  • Nakonec vyklopte korpus z formy.
dort z mramorového těsta a čokoládou
zdroj: recipes.sainsburys.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.