Mrkev glazovaná v hnědém cukru

Mrkev glazovaná v hnědém cukru

Tato glazovaná mrkev je vyrobena z jednoduché směsi hnědého cukru a másla. Směs vytváří sladkou a jemnou polevu, která se skvěle hodí k přirozeně sladké mrkvi. Je to vynikající příloha ke svátečním pokrmům na Velikonoce nebo rodinnou večeři.

Co budeme potřebovat

  • 450 g mrkve
  • 120 ml vody
  • 2 lžíce másla
  • 40 g hnědého cukru
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

Postup

  • Smíchejte mrkev s vodou, máslem a hnědým cukrem ve středním hrnci. Promíchejte.
  • Směs přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu na střední a pokračujte ve vaření, přičemž podle potřeby upravujte teplotu, aby se mrkev stále lehce vařila, asi 20 až 30 minut nebo dokud mrkev nezměkne a tekutina se neodpaří.
  • Často míchejte, aby nedošlo k připálení. V případě potřeby přidejte více vody.
  • Tekutiny se vyvaří a voda se odpaří, takže mrkev zůstane uvařená a pěkně zesklovatělá se sirupem z hnědého cukru.
  • Mrkev podle chuti osolte a opepřete.

Na tento recept na glazovanou mrkev se nejlépe hodí malá, tenká mrkev nebo baby karotka. Pokud máte velkou, tlustou mrkev, která se vám nevejde do hrnce, nejprve ji nakrájejte před vařením na menší kousky.
Mrkev není třeba před vařením loupat. Jen se ujistěte, že jste ji před vařením důkladně očistili.
Variace receptů
Koření může tomuto sladkému pokrmu přidat pěkný chuťový efekt. Zkuste přidat trochu kajenského nebo červeného pepře.
Šťáva z čerstvé citronové šťávy dodá mrkvi trochu barvy.
Zkuste glazovanou mrkev posypat nasekanými čerstvými bylinkami, jako je petržel, tymián nebo oregano.

Baby karotka v pánvi obalená ve sladké polevě z hnědého cukru.
Zdroj: nelliebellie.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.