Skvělé jídlo se sladko-slanou chutí. Pokud máte čerstvou mrkev, můžete uvařit dva svazky mrkve v jednom litru mírně osolené vody a tekutinu si ponechat na vaření (místo konzervy).
Ingredience
- 900g mletého hovězího masa
- 500g mrkve
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička soli
- 1 středně velká cibule
- 1-2 stroužky česneku
- rostlinný olej
- Kajenský pepř dle chuti (nepovinné)
Postup
- Mrkev očistíte, oloupete a nakrájíte na tenké plátky.
- Následně vložíte do hrnce s vodou, přidáte špetku soli, přivedete k varu a za stálého míchání necháte asi 15 až 20 minut podusit, dokud není mrkev měkká.
- Na vedlejší plotýnce si mezitím v pánvi rozehřejete olej.
- Do rozpáleného oleje dáte mleté hovězí maso a necháte zhnědnout.
- Až bude maso hotové, vyjměte ho z pánve.
- Cibuli zbavíte slupky, nakrájíte na plátky a vložíte do pánve, kde se předtím nacházelo maso.
- K cibuli přidáte pepř, sůl, lisovaný česnek a za průběžného míchání necháte vařit, dokud není cibule měkká.
- Hotovou mrkev přidáte na pánev a pár lžic z mrkvové šťávy přidejte do pánve taktéž.
- Hotové maso taktéž přidáte do pánve a vše za průběžného míchání nechte 15 až 20 minut vařit.
- Postupně přidávejte více šťávy z vařených mrkví, aby se směs na pánvi mohla ještě chvíli dusit. (Pokud nemáte dostatek tekutiny z vařených mrkví, přidejte trochu vody). Směs na pánvi by měla lepit.
- Necháte tekutinu trochu vyvařit dokud není směs akorát lepkavá, dle vaší chuti.
- Můžete podávat s rýží či vařenými bramborami.