Mrkev s mletým hovězím masem

Mrkev s mletým hovězím masem

Skvělé jídlo se sladko-slanou chutí. Pokud máte čerstvou mrkev, můžete uvařit dva svazky mrkve v jednom litru mírně osolené vody a tekutinu si ponechat na vaření (místo konzervy).

Ingredience

  • 900g mletého hovězího masa
  • 500g mrkve
  • ½ čajové lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 středně velká cibule
  • 1-2 stroužky česneku
  • rostlinný olej
  • Kajenský pepř dle chuti (nepovinné)

Postup

  • Mrkev očistíte, oloupete a nakrájíte na tenké plátky. 
  • Následně vložíte do hrnce s vodou, přidáte špetku soli, přivedete k varu a za stálého míchání necháte asi 15 až 20 minut podusit, dokud není mrkev měkká.
  • Na vedlejší plotýnce si mezitím v pánvi rozehřejete olej.
  • Do rozpáleného oleje dáte mleté hovězí maso a necháte zhnědnout.
  • Až bude maso hotové, vyjměte ho z pánve.
  • Cibuli zbavíte slupky, nakrájíte na plátky a vložíte do pánve, kde se předtím nacházelo maso.
  • K cibuli přidáte pepř, sůl, lisovaný česnek a za průběžného míchání necháte vařit, dokud není cibule měkká.
  • Hotovou mrkev přidáte na pánev a pár lžic z mrkvové šťávy přidejte do pánve taktéž.
  • Hotové maso taktéž přidáte do pánve a vše za průběžného míchání nechte 15 až 20 minut vařit.
  • Postupně přidávejte více šťávy z vařených mrkví, aby se směs na pánvi mohla ještě chvíli dusit. (Pokud nemáte dostatek tekutiny z vařených mrkví, přidejte trochu vody). Směs na pánvi by měla lepit.
  • Necháte tekutinu trochu vyvařit dokud není směs akorát lepkavá, dle vaší chuti.
  • Můžete podávat s rýží či vařenými bramborami.
směs mletého masa s kousky mrkve na pánvi
zdroj: allrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.