Jak to, že vás po sladké svačince opět honí mlsná?
Může za to rozkolísaný krevní cukr! Jediným způsobem, jak tomu předejít, je přidat ke každému dennímu jídlu potraviny s nízkým glykemickým indexem – třeba zeleninu.
A zatímco papriku mnohdy do pokrmů neschováte, mrkev je pro tyto účely jako stvořená.
Pět dokonalých receptů s mrkví máte právě před sebou!
Naše recepty
Mrkvové těsto
Očištěnou mrkev strouháme skutečně najemno na tzv. křenovém struhadle. Přidávat ji pak můžeme do různých receptů na těsto a péct tak například :
- mrkvové buchty
- mrkvové bábovky
- mrkvové dorty
Tip nakonec: Ačkoli strouhat velké mrkve je mnohem snazší, mladičké, malé mrkvičky dodají mnohem více chuti. Proto je nejvhodnější zaměstnat kuchyňského robota!
Inspiroval vás článek? Pošlete jej přátelům!