Mrkvance z kynutého těsta

Mrkvance z kynutého těsta
Příprava: 75 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

V neposlední řadě mohou mít mrkvánky též podobu buchtiček s mrkvovou náplní. Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale velmi lahodný recept.

Ingredience

Těsto

  • 300 g hrubé mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 100 g cukru krupice
  • 42 g droždí
  • 100 g změklého másla
  • 2 žloutky
  • špetka soli

Náplň

  • 500 g mrkve
  • 50 g másla
  • 100 g cukru krupice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 PL rumu
  • špetka soli

Ozdoba

  • 2 bílky
  • mák
  • moučkový cukr

Postup

  • Do mísy prosejte obě mouky.
  • V hrnečku smíchejte 2 polévkové lžíce mouky, 2 lžíce vlažného mléka, 2 lžíce cukru a rozdrobené droždí.
  • Kvásek nechte vzejít na teplém místě.
  • Do mísy k mouce přidejte všechny ostatní suroviny na těsto.
  • Na závěr přidejte vzešlý kvásek a vypracujte v těsto.
  • Hotové těsto přikryjte utěrkou a nechte přibližně hodinu kynout na teplém místě.
  • V mezidobě si očistěte a nastrouhejte mrkev.
  • Nastrouhanou mrkev smíchejte v míse s oběma cukry, rumem a solí.
  • Směs přendejte do hrnce a na mírném plameni přibližně 10 minut poduste.
  • Následně si těsto rozdělte přibližně na 15 buchtiček a do jejich středu vložte lžičku vyhladnuté mrkvové náplně.
  • Zabalte a v dlaních vytvarujte do buchtičky.
  • Odkládejte na plech vymazaný máslem.
  • Před vložením do trouby potřete mrkvánky bílkem, posypejte mákem a nechte kynout ještě přibližně 15 minut.
  • Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20 minut dozlatova.
Plněné mrkvánky.
zdroj: varimespolu.svetevity.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.