Bábovka z mrkve je upečená z klasických ingrediencí na mrkvový dort, jako je strouhaná mrkev, ananas a vlašské ořechy a nakonec přelitá vanilkovou polevou.
Co budeme potřebovat
- 250 g krystalového cukru
- 3 velká vejce
- 150 ml rostlinného oleje
- 2 lžičky čistého vanilkového extraktu
- 500 g strouhané mrkve
- 400 g konzervovaného drceného ananasu se šťávou
- 2 lžičky jedlé sody
- 2 lžičky mleté skořice
- 1 lžička soli
- 750 g mouky
- 200 g nasekaných vlašských ořechů
Na polevu
- 500 g cukrářského cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1-2 polévkové lžíce mléka
Postup
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Vymažte velkou formu na bábovku.
- Ve velké míse šlehejte cukr, vejce a olej a vmíchejte vanilkový extrakt.
- V samostatné velké míse prošlehejte mouku, jedlou sodu, skořici a sůl.
- Suché ingredience postupně zamíchejte do tekutých.
- Při nízké rychlosti jemně vmíchejte mrkev, ananas a vlašské ořechy.
- Těsto nalijte do připravené formy a pečlivě rovnoměrně uhlaďte povrch.
- Pečte asi 1 hodinu 15 minut.
- Vyjměte z trouby a nechte vychladnout asi 15 minut.
- Mezitím si připravte polevu.
- Ve středně velké míse smíchejte ingredience na polevu.
- Vychladlý koláč pokapeme polevou.