Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka
Příprava: 15 minut Vaření: 75 minut Počet porcí: 6

Bábovka z mrkve je upečená z klasických ingrediencí na mrkvový dort, jako je strouhaná mrkev, ananas a vlašské ořechy a nakonec přelitá vanilkovou polevou.

Co budeme potřebovat

  • 250 g krystalového cukru
  • 3 velká vejce
  • 150 ml rostlinného oleje
  • 2 lžičky čistého vanilkového extraktu
  • 500 g strouhané mrkve
  • 400 g konzervovaného drceného ananasu se šťávou
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička soli
  • 750 g mouky
  • 200 g nasekaných vlašských ořechů

Na polevu

  • 500 g cukrářského cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1-2 polévkové lžíce mléka

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Vymažte velkou formu na bábovku.
  • Ve velké míse šlehejte cukr, vejce a olej a vmíchejte vanilkový extrakt.
  • V samostatné velké míse prošlehejte mouku, jedlou sodu, skořici a sůl.
  • Suché ingredience postupně zamíchejte do tekutých.
  • Při nízké rychlosti jemně vmíchejte mrkev, ananas a vlašské ořechy.
  • Těsto nalijte do připravené formy a pečlivě rovnoměrně uhlaďte povrch.
  • Pečte asi 1 hodinu 15 minut.
  • Vyjměte z trouby a nechte vychladnout asi 15 minut.
  • Mezitím si připravte polevu.
  • Ve středně velké míse smíchejte ingredience na polevu.
  • Vychladlý koláč pokapeme polevou.
Kousek lahodné bábovky s jemným krémem.
Zdroj: mountainmamacooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.