Měli jste tu čest ochutnat ty nejvláčnější recepty na mrkvovou bábovku?
U nás najdete jen ty nejlepší, nejměkčí a nejchutnější varianty!
Zkuste je všechny a uvidíte, že ani jeden nemá chybu.
Naše recepty
Jak ozdobit bábovku krémem, polevou a ganache
Jak ozdobit bábovku polevou
Poleva vyrobená z cukrářského cukru, mléka a vanilkového extraktu a citronové šťávy.
Postup
- V malé misce smíchejte cukr, mléko a vanilku. Míchejte do hladka. Pokud chcete, nechte 5 minut odstát, aby zhoustla. Vmíchejte tolik cukrářského cukru, aby poleva snadno stékala ze lžičky, ale zároveň byla neprůhledná a dostatečně hustá, aby se nevsákla do dortu.
- Polijte bábovku a nechte ji odpočinout při pokojové teplotě, dokud poleva neztuhne, nebo ji dejte přikrytou do lednice.
Jak ozdobit bábovku čokoládovou ganache
Lahodná ganache, vyrobená pouze z čokolády a smetany.
Postup
- V malém hrnci rozehřejte smetanu na šlehání, dokud nebude horká, a poté vmíchejte stejné množství polosladkých čokoládových lupínků nebo nasekané čokolády. Šlehejte, dokud se čokoláda nerozpustí a ganache nebude hladká.
- Chlaďte ganache v lednici po dobu 20-30 minut, měla by být trochu hustší, ale stále tekutá.
- Přelijte bábovku a podávejte hned, nebo ji vložte do zakryté nádoby a vychlaďte, dokud čokoláda neztuhne.
Jak ozdobit bábovku krémem
Na krém budete potřebovat máslo (115 g), smetanový sýr (230 g), lžička vanilkového extraktu, moučkový cukr (500 g).
Postup
- Připravte si polevu ze smetanového sýra, přičemž nezapomeňte použít smetanový sýr pokojové teploty. Pokud je poleva hodně měkká, nechte ji krátce vychladit v lednici, aby trochu ztuhla.
- Smetanový krém nandejte do cukrářského pytlíku a ozdobte jím bábovku.
- Zakrytou bábovku uchovávejte v lednici.