Mrkvičková bábovka s cheesecake vrstvou uvnitř

Mrkvičková bábovka s cheesecake vrstvou uvnitř
Příprava: 25 minut Vaření: 75 minut Počet porcí: 10

Tato bábovka s mrkví je bohatá na chuť, jemná texturou a vláčná svým těstem. Stejně jako další sladké dobroty například naše nepřekonatelné mrkvové muffiny!

Co budeme potřebovat

  • 240 ml rostlinného oleje
  • 4 velká vejce
  • 350 g cukru
  • 135 ml jablečného protlaku
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 315 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 260 g oloupané a nakrájené mrkve
  • 130 g nahrubo nasekaných pekanových ořechů

Na cheesecakovou vrstvu

  • 340 g smetanového sýra
  • 50 g krystalového cukru
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu

Na glazuru

  • 120 g moučkového cukru
  • 30-45 ml čerstvé pomerančové šťávy

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Formu na bábovku důkladně vymažte.
  • Ve velké míse vyšlehejte olej, vejce, hnědý cukr, jablečný protlak, vanilku a pomerančovou kůru, dokud se nespojí.
  • V další velké míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, skořici, zázvor, muškátový oříšek a hřebíček, dokud se nespojí.
  • Mokré ingredience nalijte do suchých ingrediencí a smíchejte dohromady, dokud se nespojí.
  • Vmíchejte mrkev a pekanové ořechy.
  • Nalijte a rozetřete polovinu těsta do formy.
  • Ve střední misce vyšlehejte smetanový sýr, dokud nebude zcela hladký a krémový. Přidejte cukr, vejce a vanilku.
  • Směs smetanového sýra rozetřete v rovnoměrné vrstvě na těsto na mrkvovou bábovku a snažte se vyhnout roztírání až k okrajům formy.
  • Nalijte a rovnoměrně rozetřete zbývající těsto na bábovku a poté pomocí nože velmi jemně promíchejte těsto dohromady.
  • Pečte 55–75 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do středu bábovku nevyjde čisté.
  • Po dokončení vyjměte z trouby a nechte 30 minut vychladnout uvnitř formy.
  • Před glazováním se ujistěte, že je bábovka z mrkve úplně vychladlá.
  • Ingredience na glazuru smíchejte dohromady a pokapejte s ní bábovku.

Bábovku si připravte 1 den předem. Nechte ji zcela vychladnout, pevně zakryjte a poté chlaďte. Před podáváním ji nechte několik hodin stát při pokojové teplotě.
Nejlepší je ji ozdobit polevou těsně před podáváním.
Chcete-li ji zmrazit, nechte bábovku zcela vychladnout, pevně ji zabalte a zmrazte až na 3 měsíce.
Rozmrazte přes noc v lednici.

Kousek bábovka naplněný krémovou tvarohovou vrstvou.
Zdroj: biggerbolderbaking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.