Máte chuť na něco sladkého? A máte ve spíži mrkev?
Paráda! Upečte si s námi výborný moučník.
Máme pro vás ty nejlepší recepty na mrkvovou buchtu, po které se jen zapráší!
Naše recepty
Proč je mrkev tak zdravá?
Snad každý z nás už někdy slyšel větu „jez mrkev, budeš mít zdravé oči“. Přínosy mrkve jsou však o mnoho širší.
Mrkev působí pozitivně také na hladinu cholesterolu, proti infarktu, odvrací určité druhy rakoviny, snižuje příznaky předčasného stárnutí a zlepšuje zrak. Posiluje také imunitní systém, podporuje zdraví pokožky, zlepšuje trávení, detoxikuje tělo, prospívá kardiovaskulárnímu systému a podporuje orální zdraví.
Mrkev je jednou z nejoblíbenějších kořenových zelenin v Evropě i ve světě. Je to hlavně díky jednoduchému pěstování a univerzálnosti z hlediska používání při vaření. Hodí se totiž do spousty pokrmů v různých kulturách a kuchyních. Obvyklá je u mrkve oranžová barva, ale existují i mrkve fialové, žluté a červené.
Výše vypsané blahodárné účinky jsou díky obsahu beta-karotenů, vlákniny a antioxidantů. Také obsahuje velké množství vitaminů jako jsou A, B8, C, K, kyselina listová, pantothenová, draslík, měď, železo a mangan.
Už víme, že je mrkev opravdu zdravou a důležitou součástí našich jídelníčků. Uvařte si proto s námi také některý z našich receptů na dušenou mrkev. Zdravý a velmi chutný oběd nebo večeře!