Mrkvová buchta s tvarohem

Mrkvová buchta s tvarohem

Buchtu z mrkve buď milujete, nebo nenávidíte. Přidáním pomerančů do tvarohu váš postoj změní, tak že se tvarohová buchta s mrkví stane vaším nejoblíbenějším moučníkem!

Co budeme potřebovat

Na tvaroh

  • 1 velké vejce
  • 4 velké žloutky
  • 100 g krystalového cukru
  • 125 ml pomerančové šťávy
  • 2 lžičky kůry z pomeranče
  • 40 g másla, nakrájené na malé kousky

Na těsto

  • 4 velká vejce
  • 200 g krystalového cukru
  • 200 g hnědého cukru
  • 180 ml olivového oleje
  • 130 g jablečného pyré
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 lžíce kůry z pomeranče
  • 300 g mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička kardamomu
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • ½ lžičky muškátového oříšku
  • ½ lžičky soli
  • 280 g strouhané mrkve
  • 110 g nasekaných pistácií

Na polevu

  • 115 g změklého másla pokojové teploty
  • 230 g změklého smetanového sýra
  • 390 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  • Na tvaroh prošlehejte jedno vejce se 4 žloutky, cukrem, šťávou z pomeranče a kůrou, dokud se dobře nespojí.
  • Umístěte misku na vodní lázeň a vařte za častého šlehání do zhoustnutí, asi 10 minut.
  • Odstraňte z plotny a zašlehejte máslo, míchejte, dokud se zcela nezapracuje a vychladnout.
  • Předehřejte troubu na 180 stupňů a vymažte formu.
  • Na mrkvovou buchtu vyšlehejte vejce s oběma cukry, olivovým olejem, jablečnou omáčkou, vanilkou a pomerančovou kůrou, dokud se dobře nespojí.
  • V samostatné misce smíchejte mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou, skořicí, kardamomem, zázvorem, muškátovým oříškem a solí, dokud se dobře nespojí.
  • Suché ingredience přidejte k mokrým ingrediencím a míchejte, dokud se nespojí.
  • Vmícháme nastrouhanou mrkev a nakrájené pistácie.
  • Těsto vlijeme do formy.
  • Pečte 30–35 minut, nebo dokud nebude párátko zapíchnuté do středu čisté.
  • Buchtu nechte vychladnout po dobu 25 minut, vyklopte z formy a nechte úplně vychladnout.
  • Na polevu si ušlehejte máslo se smetanovým sýrem, dokud se dobře nespojí. Přidejte moučkový cukr a vanilku a šlehejte, dokud se dobře nespojí.
  • Buchtu rozřízněte na půl a po krajích natřete polevu, tak aby vzniklo uprostřed místo, kam poté přidáte tvaroh z pomeranče.
  • Přidejte druhou polovinu, kterou potřete zbylou polevou.
Nadýchaný bochánek s mrkví a tvarohem.
Zdroj: myincrediblerecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.