Kromě toho, že se mrkev velmi často přidává do nejrůznějších druhů polévek, spolu s ostatní zeleninou může být i hlavní součástí omáčky.
Co budeme potřebovat
- 1 cibule
- 1 kg mrkví
- 1 lžíce hladké mouky
- 1/2 litru vývaru
- 1 zakysaná smetana
- 1 lžička kari
- pepř, sůl
Postup
- Mrkev nastrouháme na nudličky.
- Zprudka ji osmahneme na cibulce, osolíme, opepříme, přidáme kari.
- Zalijeme vývarem.
- Omáčku zahustíme světlou jíškou.
- Omáčku rozmixujeme a vytvoříme tak hladký krém.
- Nakonec ji dochutíme smetanou.
Stále hledáte další využití pro mrkev? Zkuste si pročíst naše tipy, kde vám poradíme, jak na mrkev ve mnoha způsobech.