Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 25 dkg kuřecích řízků
- 4 střední mrkve
- 1/4 celeru
- 2 menší petržele
- 1 cibule
- 10 dkg másla
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 l kuřecího vývaru
- 2 lžíce pokrájené petrželové natě
Postup receptu
- Kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme najemno
- V hrnci rozpálíme máslo a na něm zlehka orestujeme připravenou zeleninu
- Zaprášíme 4 lžícemi mouky (přidáváme postupně a opatrně, aby se nenalepila na zeleninu)
- K zelenině přilijeme vývar, přidáme nakrájené kuřecí prsa na kousky a vaříme asi 25 minut, dokud maso nebude uvařené
- Podáváme sypané petrželovou natí