Mrkvová polévka s pomerančem

Mrkvová polévka s pomerančem

Mrkev má vyšší obsah přírodního cukru než většina ostatních druhů zeleniny, takže je oblíbenou volbou i pro děti. Díky sladkosti mrkve a pomerančové šťávě je tato polévka vynikajícím jídlem, na kterém si pochutná celá rodina.

Ingredience

  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 900 g nasekané mrkve
  • kůra a šťáva z 1 pomeranče
  • 1 litr (4 šálky) zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1 bobkový list

Postup

  1. Ve velkém hrnci zahřejte olivový olej na střední / nízkou teplotu.
  2. Přidejte cibuli a česnek, snižte plamen na minimum a za občasného míchání vařte do měkka asi 10 minut.
  3. Přidejte mrkev a pomerančovou kůru.
  4. Pokračujte v míchání další 2-3 minuty.
  5. Přidejte vývar a bobkový list, přiveďte k varu a nechejte přikryté vařit po dobu cca 30 minut
  6. Zamíchejte a poté promíchejte s pomerančovou šťávou.
Polévka z mrkve s pomerančem servírovaná v misce.
www.healthylittlefoodies.com

Pokud vám polévka chutnala, vyzkoušejte i našich 5 světových receptů na polévky z červené čočky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.