Mrkev má vyšší obsah přírodního cukru než většina ostatních druhů zeleniny, takže je oblíbenou volbou i pro děti. Díky sladkosti mrkve a pomerančové šťávě je tato polévka vynikajícím jídlem, na kterém si pochutná celá rodina.
Ingredience
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 900 g nasekané mrkve
- kůra a šťáva z 1 pomeranče
- 1 litr (4 šálky) zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 1 bobkový list
Postup
- Ve velkém hrnci zahřejte olivový olej na střední / nízkou teplotu.
- Přidejte cibuli a česnek, snižte plamen na minimum a za občasného míchání vařte do měkka asi 10 minut.
- Přidejte mrkev a pomerančovou kůru.
- Pokračujte v míchání další 2-3 minuty.
- Přidejte vývar a bobkový list, přiveďte k varu a nechejte přikryté vařit po dobu cca 30 minut
- Zamíchejte a poté promíchejte s pomerančovou šťávou.
Pokud vám polévka chutnala, vyzkoušejte i našich 5 světových receptů na polévky z červené čočky.