Mrkvové buchty

Mrkvové buchty

INGREDIENCE:

  • 1 kg polohrubé mouky
  • 1 hera
  • 1 sklenice oleje
  • 115 g cukru
  • 3 žloutky
  • 1 kostka droždí
  • 0,5 l mléka
  • citronová kůra
  • sůl

POSTUP:

  1. Tuk utřeme s cukrem a s vejci.
  2. Nastrouhanou mrkev vmícháme do mouky před přidáním vzešlého kvásku.
  3. Poté přidáme mléko a kvásek a cit. kůru.
  4. Nakonec přidáme mouku se solí.Zaděláme těsto, necháme 1/2 hodiny kynout.
  5. Dál těsto normálně zpracováváme a pečeme.

Z takto upraveného těsta můžeme péct plněné buchty nebo koláče, výborná je například kombinace s makovou náplní.

Bez náplně pečeme vdolečky, které po upečení potřeme marmeládou, sladké rohlíky nebo jinak tvarované neplněné pečivo.

Toto kynuté těsto se i dobře smaží, takže z něj můžeme vdolečky i smažit.

Vynikající smažené mrkvové koblihy.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.