Mrkvové cukroví pro diabetiky

Mrkvové cukroví pro diabetiky
Příprava: 50 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 2

Jak během Vánoc, tak klidně i během celého roku si můžete připravit toto úžasné dia cukroví z mrkve. Mrkvové sušenky chutnají výtečně a to nemusí být ani s klasickým cukrem.

INGREDIENCE

  • 1/2 hrnku nesoleného másla pokojové teploty
  • 1/2 hrnku erythritolu
  • 2 velká vejce
  • 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 hrnek jemně nastrouhané mrkve
  • 1/2 hrnku namletých vlašských či pekanových ořechů
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 3 lžíce proteinového prášku (můžete vynechat)
  • 1/4 hrnku strouhaného kokosu
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 a 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • špetka muškátového oříšku
  • špetka soli

POSTUP

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. Utřete máslo se sladidlem.
  3. Přidejte 2 vejce a vanilkový extrakt a těsto zamíchejte.
  4. Dále přidejte mrkev, kokos a ořechy.
  5. Jakmile máte všechny suroviny perfektně promíchané, dejte do nich ještě proteinový prášek, jedlou sodu, prášek do pečiva, koření a sůl.
  6. Vypracujte těsto.
  7. Těsto nechejte odležet alespoň 30 minut v lednici.
  8. Jakmile je těsto dobře vychlazené, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
  9. Udělejte z těsta několik stejně velkých hromádek.
  10. Mrkvové cukroví pro diabetiky pečte zhruba 10 minut.
  11. Cukroví nechejte vychladnout a potom je můžete spojit třeba krémem (viz obrázek), nebo je jíst samotné. 
Cukroví z mrkve slepované krémem na talíři.
www.nanaslittlekitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.