Mrkvové muffiny ze špaldové mouky

Mrkvové muffiny ze špaldové mouky
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 12

Celozrnné špaldové muffiny z mrkve jsou jemné a sladké a plné zdravé špaldové mouky. Buďte si jisti, že jde o zdravý muffin, přirozeně slazený medem. Řecký jogurt a dělá tento špaldový muffin extra vlhkým.

Co budeme potřebovat

  • 2 vejce
  • 230 g jogurtu
  • 100 g kokosového oleje, rozpuštěného
  • 255 g medu
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 240 g celozrnné špaldové mouky
  • 1-1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky soli
  • 250 g strouhané mrkve

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  • 12 formiček na muffiny vyložte košíčky nebo je nastříkejte nepřilnavým sprejem.
  • Ve střední misce rozšlehejte vejce, jogurt, kokosový olej, med a vanilku.
  • V samostatné misce promíchejte špaldovou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a sůl.
  • Jemně vmíchejte suché ingredience do mokrých.
  • Mrkev přidáme do těsta.
  • Naplňte formičky na muffiny a vložte do trouby na 5 minut při 200 stupních.
  • Po 5 minutách snižte teplotu na 180 stupňů a pečte dalších 17 až 20 minut.
  • Muffiny nechte 10 minut vychladnout ve formách, poté je vyjměte a nechte zcela vychladnout na mřížce.
Rozbalený muffin z košíčku.
Zdroj: jessiebakestreats.com

K těmto receptům na muffiny se přímo vybízí podání kávy. Mrkněte, jak jsme ohodnotili kávovary Siemens v naší recenzi.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.