Celozrnné špaldové muffiny z mrkve jsou jemné a sladké a plné zdravé špaldové mouky. Buďte si jisti, že jde o zdravý muffin, přirozeně slazený medem. Řecký jogurt a dělá tento špaldový muffin extra vlhkým.
Co budeme potřebovat
- 2 vejce
- 230 g jogurtu
- 100 g kokosového oleje, rozpuštěného
- 255 g medu
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 240 g celozrnné špaldové mouky
- 1-1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky soli
- 250 g strouhané mrkve
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů.
- 12 formiček na muffiny vyložte košíčky nebo je nastříkejte nepřilnavým sprejem.
- Ve střední misce rozšlehejte vejce, jogurt, kokosový olej, med a vanilku.
- V samostatné misce promíchejte špaldovou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a sůl.
- Jemně vmíchejte suché ingredience do mokrých.
- Mrkev přidáme do těsta.
- Naplňte formičky na muffiny a vložte do trouby na 5 minut při 200 stupních.
- Po 5 minutách snižte teplotu na 180 stupňů a pečte dalších 17 až 20 minut.
- Muffiny nechte 10 minut vychladnout ve formách, poté je vyjměte a nechte zcela vychladnout na mřížce.
K těmto receptům na muffiny se přímo vybízí podání kávy. Mrkněte, jak jsme ohodnotili kávovary Siemens v naší recenzi.