Pokud máte v lásce mrkvové buchty, pak nezapomeňte vyzkoušet i tyto lahodné řezy, které jako bonus obsahují také ananas. Je to lahůdka!
Co budete potřebovat
- 2 šálky hladké mouky
- 1 a ¼ lžičky mleté skořice
- ¼ lžičky mletého hřebíčku
- ¼ lžičky mletého zázvoru
- 1 lžička jedlé sody
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
- 1 šálek třtinového cukru
- ¾ šálku krystalového cukru
- ½ šálku rostlinného oleje
- 3 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 šálky jemně nastrouhané mrkve
- 1 šálek konzervovaných kousků ananasu
- 1 šálek nasekaných vlašských ořechů
Na polevu:
- 230 g sýru Philadelphia pokojové teploty
- ¼ šálku másla pokojové teploty
- 3 šálky moučkového cukru
- ¼ lžičky soli
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C a vymažte zapékací misku o rozměrech 23 x 33 cm.
- Ve velké míse prošlehejte mouku, skořici, hřebíček, zázvor, muškátový oříšek, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
- Ve střední misce smíchejte cukry, olej, vejce a vanilku.
- Suché ingredience vsypte do mokrých a míchejte, dokud se vše nespojí.
- Vmíchejte mrkev, ananas a ořechy.
- Těsto rovnoměrně rozetřete do připravené zapékací mísy.
- Pečte 45–55 minut, nebo dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté.
- Pokud vršek hnědne příliš rychle, volně jej zakryjte alobalem.
- Buchtu vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout na mřížce.
- Na polevu šlehejte sýr a máslo, dokud nebudete mít hladkou a krémovou směs.
- Přidejte moučkový cukr a sůl a šlehejte, dokud se vše nespojí.
- Polevu rozetřete na vychladlou buchtu.
- Uchovávejte v lednici po dobu až 5 dnů.