Mrkvové řezy z ovesné mouky s pomerančovou polevou

Mrkvové řezy z ovesné mouky s pomerančovou polevou

Úžasné řezy z mrkve a ovesné mouky s polevou ze smetanového sýra a pomerančů ocení i ti největší gurmáni. Jsou vláčné a krásně voňavé!

Co budete potřebovat

Na suché ingredience:

  • 200 g ovesné mouky
  • 200 g třtinového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička mleté skořice

Na mokré ingredience:

  • 2 malá vejce
  • ¾ šálku řeckého jogurtu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 200 g syrové nastrouhané mrkve

Na polevu:

  • 170 g smetanového sýra
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 1,5 lžíce pomerančové šťávy
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  • Nejprve si připravte polevu.
  • Ve velké míse pomocí ručního nebo stolního mixéru šlehejte smetanový sýr, třtinový cukr, pomerančovou šťávu, pomerančovou kůru a vanilkový extrakt na střední rychlost, dokud se vše nespojí a nebudete mít krémovou polevu.
  • Nechte ji vychladit v lednici alespoň hodinu, nebo dokud poleva nedrží tvar.
  • Do mísy přidejte ovesnou mouku, třtinový cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a skořici.
  • V samostatné misce rozšlehejte vejce, poté přidejte řecký jogurt, vanilkový extrakt a nastrouhanou mrkev a dobře promíchejte.
  • Suché ingredience vsypte do mokrých ingrediencí a jemně míchejte, dokud těsto není hladké.
  • Předehřejte troubu na 175 °C.
  • Pekáč o rozměrech 23 x 33 cm vyložte pečicím papírem.
  • Nalijte těsto do pekáče a pečte po dobu 35 minut.
  • Pokud párátko zapíchnuté do středu buchty vyjde čisté, buchta je hotová.
  • Nechte zcela vychladnout v pekáči, potřete vychlazenou polevou, nakrájejte na čtverce a servírujte.
Řezy z mrkve a ovesné mouky s polevou ze smetanového sýra a pomerančů.
www.fashionchefinkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.