Úžasné řezy z mrkve a ovesné mouky s polevou ze smetanového sýra a pomerančů ocení i ti největší gurmáni. Jsou vláčné a krásně voňavé!
Co budete potřebovat
Na suché ingredience:
- 200 g ovesné mouky
- 200 g třtinového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička mleté skořice
Na mokré ingredience:
- 2 malá vejce
- ¾ šálku řeckého jogurtu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 200 g syrové nastrouhané mrkve
Na polevu:
- 170 g smetanového sýra
- 1 lžička pomerančové kůry
- 1,5 lžíce pomerančové šťávy
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Nejprve si připravte polevu.
- Ve velké míse pomocí ručního nebo stolního mixéru šlehejte smetanový sýr, třtinový cukr, pomerančovou šťávu, pomerančovou kůru a vanilkový extrakt na střední rychlost, dokud se vše nespojí a nebudete mít krémovou polevu.
- Nechte ji vychladit v lednici alespoň hodinu, nebo dokud poleva nedrží tvar.
- Do mísy přidejte ovesnou mouku, třtinový cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a skořici.
- V samostatné misce rozšlehejte vejce, poté přidejte řecký jogurt, vanilkový extrakt a nastrouhanou mrkev a dobře promíchejte.
- Suché ingredience vsypte do mokrých ingrediencí a jemně míchejte, dokud těsto není hladké.
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Pekáč o rozměrech 23 x 33 cm vyložte pečicím papírem.
- Nalijte těsto do pekáče a pečte po dobu 35 minut.
- Pokud párátko zapíchnuté do středu buchty vyjde čisté, buchta je hotová.
- Nechte zcela vychladnout v pekáči, potřete vychlazenou polevou, nakrájejte na čtverce a servírujte.