Mrkvové vánoční sušenky

Mrkvové vánoční sušenky
Příprava: 30 minut Vaření: 14 minut Počet porcí: 20

O mrkvovém dortu už jste jistě slyšeli. Proč si neupéct také mrkvové cukroví? Vyzkoušejte, uvidíte, že vám zachutná!

Ingredience:

  • 1 a 1/2 šálku oloupané nastrouhané mrkve
  • 1 a 1/4 šálku ovesných vloček
  • 1 šálek rozemletých ovesných vloček
  • 3/4 šálku nasekaných vlašských ořechů
  • 1/4 šálku rozinek
  • 1/3 šálku medu nebo javorového sirupu
  • 1/3 šálku neslazeného jablečného pyré
  • 1/4 šálku kokosového oleje
  • 2 PL mletých lněných semínek
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 čajové lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky čajové mletého zázvoru
  • 1/4 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 170°C.
  2. Ve velké míse smíchejte ovesné vločky, ovesnou mouku, lněné semínko, prášek do pečiva, skořici, zázvor, muškátový oříšek a sůl.
  3. Přidejte mrkev, vlašské ořechy a rozinky, vše dobře promíchejte.
  4. V samostatné míse vyšlehejte med, jablečné pyré, kokosový olej a vanilkový extrakt. Pokud vám kokosový olej tuhne, vložte směs na několik vteřin do mikrovlnné trouby a pak ji rozmixujte dohladka.
  5. Tekutou směs nalijte do ovesné směsi a ručně ji míchejte, dokud se nespojí.
  6. Těsto bude husté, mokré a lepivé.
  7. Pomocí polévkové lžíce vytvarujte na plechu vyloženém pečicím papírem tvary sušenek.
  8. Pečte, dokud sušenky lehce nezezlátnou a nezpevní se na okrajích a na povrchu, přibližně 12-14 minut.
Vánoční sušenky s mrkví a vločkami.
zdroj: wellplated.com

Všimli jste si, že na přípravu mrkvových vánočních sušenek není potřeba mouka? Inspirujte se i našimi dalšími recepty na cukroví bez mouky!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.