Mrkvovo-bramborová polévka

Mrkvovo-bramborová polévka

Pokud máte rádi krémovější a sytější polévku, je pro vás tento recept jako stvořený. Lahodné vydatné jídlo, které je ideální pro chladnější počasí na zahřátí, potěší nejen vás, ale i vaše děti.

Ingredience

  • 4 střední brambory
  • 1 100 g neloupané mrkve
  • 4 šálky kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1/2 nahrubo nakrájené cibule
  • 2 lžíce nasekaného česneku
  • 1 a 1/2 šálku odtučněné zakysané smetany
  • 3 lžíce čerstvého nasekaného zázvoru
  • 1/3 šálku nakrájené jarní cibulky
  • petrželka
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  1. Nejprve pečlivě umyjte všechny ingredience.
  2. Zahřejte středně velký hrnec.
  3. Přidejte 3 lžíce oleje.
  4. Přidejte cibuli, zázvor a česnek a vařte do měkka.
  5. Nakrájejte mrkev a brambory a přidejte do hrnce.
  6. Přidejte vývar a nechte jemně povařit.
  7. Vařte zakryté po dobu 25 – 30 minut nebo dokud mrkev a brambory nejsou měkké.
  8. Sundejte ze sporáku a nechte 15 minut vychladnout.
  9. Mrkev a 1/2 brambor přendejte do mixéru.
  10. Přilijte polovinu vývaru a rozmixujte na pyré.
  11. Přidejte zakysanou smetanu a dobře promíchejte.
  12. Přidávejte zbylý vývar do požadované hustoty.
  13. Servírujte tak, že polévku přendáte do misky, přidáte brambory a ozdobíte jarní cibulkou a petrželkou.
Krémová polévka z brambor a mrkve v misce posypaná jarní cibulkou a petrželkou.
www.simplystacie.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.