Inspirujte se touto mrkvovou buchtou s jablky, díky kterým je těsto ještě vláčnější.
Ingredience na korpus
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 3/4 hrnku cukru
- 3ks vajec
- 1 jablko
- 3 mrkve
- 1/2 kypřicího prášku
- 1 lžička perníkového koření
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
Ingredience na polevu
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 lžíce vody (horké)
- 4 lžíce citronové šťávy (dle hustoty)
Postup
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- V míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny.
- Nastrouhejte mrkev s jablkem najemno a přimíchejte je k cukrové pěně.
- Poté přilijte mléko a promíchejte.
- Mouky prosejte a promíchejte s kypřicím práškem a perníkovým kořením. Postupně zamíchejte do směsi.
- Nakonec přilijte olej a ještě pořádně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.
- Dejte péct na plechu vyloženém pečícím papírem na cca 45 minut.
- Mezitím si připravte z uvedených surovin polevu.
- Po vychladnutí polevu rovnoměrně naneste na celý moučník a podávejte.