Tato lahodná polévka je snadná a sytá, obzvlášť když použijete mandle, které polévku zahustí a obohatí.
Ingredience
- 700 g mrkve
- 1 lžíce másla (nebo olivového oleje)
- 1 velká žlutá cibule, nasekaná
- 2 drcené stroužky česneku
- 1 lžíce čerstvého zázvoru (strouhaný nebo 1 čajová lžička mletého zázvoru)
- 4 šálky kuřecího vývaru (nebo zeleninového vývaru)
- 3 polévkové lžíce mandlí
- 1 lžíce citronové šťávy
- nasekané bylinky a mletý černý pepř na ozdobu
Postup
- Oloupejte a nakrájejte mrkev.
- Zahřejte máslo nebo olej ve velkém hrnci na středně vysokém plameni.
- Přidejte cibuli, česnek a zázvor a za stálého míchání restujte, dokud cibule není měkká – asi 3 minuty.
- Přidejte vývar a mrkev a přiveďte k varu.
- Snižte plamen a duste, dokud mrkev nebude měkká – asi 25 minut.
- Přimíchejte mandle a polévku rozmixujte v mixéru do hladkého pyré.
- Přidejte citronovou šťávu a podávejte horké.
- Ozdobte nasekanými bylinkami a čerstvě mletým černým pepřem.
- Užijte si to!