Mrkvovo-zázvorová polévka s mandlemi

Mrkvovo-zázvorová polévka s mandlemi

Tato lahodná polévka je snadná a sytá, obzvlášť když použijete mandle, které polévku zahustí a obohatí.

Ingredience

  • 700 g mrkve
  • 1 lžíce másla (nebo olivového oleje)
  • 1 velká žlutá cibule, nasekaná
  • 2 drcené stroužky česneku
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru (strouhaný nebo 1 čajová lžička mletého zázvoru)
  • 4 šálky kuřecího vývaru (nebo zeleninového vývaru)
  • 3 polévkové lžíce mandlí
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • nasekané bylinky a mletý černý pepř na ozdobu

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte mrkev.
  2. Zahřejte máslo nebo olej ve velkém hrnci na středně vysokém plameni.
  3. Přidejte cibuli, česnek a zázvor a za stálého míchání restujte, dokud cibule není měkká – asi 3 minuty.
  4. Přidejte vývar a mrkev a přiveďte k varu.
  5. Snižte plamen a duste, dokud mrkev nebude měkká – asi 25 minut.
  6. Přimíchejte mandle a polévku rozmixujte v mixéru do hladkého pyré.
  7. Přidejte citronovou šťávu a podávejte horké.
  8. Ozdobte nasekanými bylinkami a čerstvě mletým černým pepřem.
  9. Užijte si to!
Zeleninová polévka s mrkví a zázvorem v misce ozdobená bylinkami.
www.thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.