Mrkvový beránek na Velikonoce

Mrkvový beránek na Velikonoce

Mrkvové moučníky zažívají v posledních letech velký boom. Vyzkoušejte toto těsto i na tradičního beránka, určitě nebudete litovat!

Ingredience

  • 300 g polohrubé mouky (můžete použít celozrnnou)
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 300 g nastrouhané mrkve
  • šťáva z poloviny citronu
  • 50 g mletých ořechů
  • 100 ml medu
  • 2 vejce
  • 150 g bílého jogurtu

Postup

Podívejte se na videonávod na mrkvového beránka:

Máte rádi mrkev na různé způsoby? Vyzkoušejte i další slané a sladké recepty s mrkví.

Ingredience

  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 200 g krupicového cukru
  • 4 vejce
  • 250 ml šlehačky
  • citronová kůra a šťáva z 1 citronu

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180°C.
  2. Ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny.
  3. Přidejte šlehačku, mouku, prášek do pečiva a citronovou kůru a šťávu a dobře promíchejte.
  4. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na beránka.
  5. Pečte cca 45 minut, poté vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout. Opatrně vyklopte z formy a nechte zcela vychladnout.
Recept na velikonočního beránka se šlehačkou.
Zdroj: almanac.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.