Mrkvové moučníky zažívají v posledních letech velký boom. Vyzkoušejte toto těsto i na tradičního beránka, určitě nebudete litovat!
Ingredience
- 300 g polohrubé mouky (můžete použít celozrnnou)
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 300 g nastrouhané mrkve
- šťáva z poloviny citronu
- 50 g mletých ořechů
- 100 ml medu
- 2 vejce
- 150 g bílého jogurtu
Postup
Podívejte se na videonávod na mrkvového beránka:
Máte rádi mrkev na různé způsoby? Vyzkoušejte i další slané a sladké recepty s mrkví.
Ingredience
- 350 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 200 g krupicového cukru
- 4 vejce
- 250 ml šlehačky
- citronová kůra a šťáva z 1 citronu
Postup
- Troubu předehřejte na 180°C.
- Ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny.
- Přidejte šlehačku, mouku, prášek do pečiva a citronovou kůru a šťávu a dobře promíchejte.
- Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na beránka.
- Pečte cca 45 minut, poté vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout. Opatrně vyklopte z formy a nechte zcela vychladnout.