Mrkvový dort

Mrkvový dort
Příprava: 25 minut Vaření: 75 minut Počet porcí: 2

Máte-li rádi sladké zákusky, vyzkoušejte mrkev přidat i do dortového těsta, které díky ní získá pěknou žlutou barvu.

Co budeme potřebovat

  • 180 g krupicového cukru
  • 120 g strouhaných vlašských ořechů
  • 3 vejce
  • 150 g oleje
  • 260 g najemno nastrouhané mrkve
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 0,5 sáčku vanilkového cukru
  • 180 g hladké mouky
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 0,5 sáčku kypřícího prášku do pečiva
  • 0,5 sáčku jedlé sody

Na náplň

  •  měkký tvaroh
  • máslo
  • moučkový cukr
  • vanilkový cukr
  • nahrubo nasekané vlašské ořechy na ozdobu
  • rostlinná šlehačka

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto: v míse smícháme krupicový cukr a nastrouhané ořechy, vejce, jogurt a mrkev. Doplníme moukou smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou, dochutíme kořením.
  2. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a vlijeme do něho připravené těsto.
  3. Upečeme v troubě při 140 stupních Celsia asi hodinu a čtvrt.
  4. Po vychladnutí opatrně vyklopíme.
  5. Připravíme si náplň: tvaroh smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, doplníme máslem a vymícháme. Nakonec vmícháme rostlinnou šlehačku.
  6. Upečený dort dvakrát rozřízneme a natřeme náplní.
  7. Vše opět spojíme dohromady a plochy ještě pomažeme náplní.
  8. Nakonec ozdobíme nahrubo nastrouhanými ořechy.
Nadýchaný a vláčný dort z mrkve a bílým marcipánem.
Zdroj: butternutbakeryblog.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.