Mrkvový dort s krémem z mascarpone

Mrkvový dort s krémem z mascarpone

Mrkev celé těsto, krásně zvláční a dodá mu sladkost sobě vlastní. To samé udělá lahodný mascarpone sýr v kombinaci s pomerančovou šťávou. Celý dort bude tedy nejen dokonale vláčný, ale díky krému i skvěle dochucený.

Co budeme potřebovat

Na korpus

  1. 130 g cukru
  2. 120 ml oleje
  3. 4 vejce
  4. Šťáva a nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
  5. Lžička vanilkového extraktu
  6. 240 g celozrnné mouky
  7. 2 lžičky prášku do pečiva
  8. Špetka soli
  9. Špetka muškátového oříšku
  10. Lžička mleté ​​skořice
  11. 300 g najemno nastrouhané mrkve
  12. 3 lžíce nasekaných vlašských ořechů
  13. 3 lžíce nasekaných mandlí

Na krém

  1. 250 g mascarpone
  2. 100 g moučkového cukru
  3. Kůra a šťáva z ½ pomeranče

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů
  2. Do velké mísy dáme všechny mokré ingredience a smícháme je dohromady (kromě mrkve)
  3. Ve vedlejší míse promícháme všechny suché ingredience (kromě ořechů)
  4. Suché ingredience potom opatrně vmícháme do mokrých
  5. Mícháme, dokud se vše zcela nespojí
  6. Nakonec přidáme mrkev a ořechy, vše zapracujeme v hladké těsto
  7. Dortovou formu vymažeme máslem a těsto do ní vlijeme
  8. Mrkvový korpus pečeme přibližně 40 minut
  9. Mezitím si ušleháme mascarpone s cukrem
  10. Přidáme kůru z pomeranče a šťávu
  11. Mícháme, dokud se vše nespojí
  12. Když je korpus hotový, tak ho necháme ve formě vychladnout asi 10 minut, před tím než ho vyndáme a položíme na mřížku, kde zcela vychladne
  13. Poté korpus rozpůlíme, na dvě stejně velké části
  14. Potřeme je krémem a poloviny spojíme
  15. Krémem můžeme potřít celý jeho obvod nebo jen vršek
  16. Ozdobíme nasekanými ořechy a uložíme do lednice, dokud nebude čas ho servírovat
Mrkvový nadýchaný dort s lahodným krémem.
Zdroj: yummyaddiction.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.