Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Klasický tvarohový dort doplněný o strouhanou mrkev, která těsto krásně zvláční a o to víc bude nadýchané. Vyzkoušejte tento netradiční recept.

Co budeme potřebovat

Na těsto

  1. 250 g hladké mouky
  2. 2 žičky jedlé sody
  3. ½ lžičky soli
  4. 2 lžičky skořice
  5. 300 ml oleje
  6. 200 g třtinového cukru
  7. lžička vanilkového extraktu
  8. 300 g strouhané mrkve
  9. 100 g nasekaných ořechů (pekanové, vlašské)
  10. 65 g rozinek (nepovinné)

Na polevu

  1. 225 g smetanového sýra
  2. 140 g moučkového cukru
  3. 80 ml smetany ke šlehání
  4. 50 g nasekaných ořechů na ozdobu

Postup

  1. Troubu si předehřejeme 180 stupňů
  2. Vymažeme a vysypeme si dortovou formu a dno vyložíme pečícím papírem
  3. Ve větší misce smícháme mouku, jedlou sodu, sůl a skořici
  4. Ve vedlejší misce promícháme olej, cukr a vanilku
  5. Dostupně budeme zašlehávat vejce
  6. Do mokrých ingrediencí postupně vmícháme suché
  7. Těsto musí mít hladkou konzistenci bez hrudek
  8. Pak začneme přimíchávat mrkev, ořechy a rozinky
  9. Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme přibližně 35 – 40 minut
  10. Při testu špejlí, musí být špejle suchá
  11. Poté co je dort upečený, vyndáme ho z trouby a necháme ho vychladit
  12. Ve velké míse smícháme smetanový sýr s cukrem, dokud krém nebude nadýchaný a jemný
  13. Přilijeme smetanu a šleháme na vysokou rychlost, dokud nebude mít krém tužší konzistenci
  14. Vychladlý korpus rozřízneme napůl a půlky pomažeme krémem
  15. Polovina spolu spojíme a vršek dortu potřeme opět krémem a posypeme ořechy
Lahodný mrkvový dort s krémovou polevou.
Zdroj: butternutbakeryblog.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.