Mrkvový koláč k Velikonocům

Mrkvový koláč k Velikonocům

Mrkvové moučníky jsou v posledních letech více a více oblíbené. Nejen že jsou zdravé, ale velmi chutné. Vyzkoušejte náš recept!

Ingredience na koláč

  • 250 g másla, pokojové teploty
  • 4 velká vejce
  • lžička vanilkového extraktu
  • 225 g světle hnědého cukru
  • 200 g mrkve, hrubě nastrouhané
  • 300 g hladké mouka
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička koření podle libosti (skořice, muškátový oříšek, hřebíček, nové koření)
  • 1 lžička mletého zázvoru

Ingredience na polevu

  • 40 g másla
  • 100 g tvarohu
  • 175 g moučkového cukru
  • 10 g pistácií, nasekaných najemno na ozdobu

Postup

  1. Vymažte si dortovou formu máslem.
  2. Ve velké misce smíchejte máslo, vejce, vanilkový extrakt a hnědý cukr.
  3. Přimíchejte nastrouhanou mrkev, mouku, prášek do pečiva a koření. Všechno důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
  4. Poté těsto dejte do formy a velikonoční mrkvový koláč pečte 55 minut.
  5. Po upečení ho nechejte vychladnout.
  6. Mezitím si připravte polevu, a to tak, že smícháte máslo, tvaroh a moučkový cukr.
  7. Ozdobte polevu ještě pistáciemi. Velikonoční mrkvový koláč je hotový. 
Mrkvový moučník s polevou a pistáciemi.
Zdroj: bakewithstork.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.