Tento moučník má více než o polovinu kilokalorií méně, než běžný mrkvový koláč z kavárny. Navíc je obohacený o proteiny, takže se skvěle hodí pro všechny, kdo se věnují náročnější fyzické aktivitě.
Ingredience:
- 120 g ovesných vloček
- 30 g kokosové mouky
- 200 g mrkve
- 100 ml mandlového nebo ovesného mléka
- 50 g vanilkového proteinového prášku
- 100 g jogurtu řeckého typu
- 35 g pekanových ořechů
- 30 g kokosového oleje
- 3 velká vejce
- 2 velké vaječné bílky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička skořice
- 1 lžička mandlového extraktu
- 1 lžička zázvoru
- 2 lžička mletého hřebíčku
- pomerančová kůra
- 6 lžic stévie
- ½ lžičky kypřícího prášku
- ½ lžičky sody bikarbony
Na náplň:
- 500 g tvarohu
- 15 g proteinového prášku
- 200 g řeckého jogurtu
- pomerančová kůra
- 3 lžíce stévie
- 15 g pekanových ořechů
Postup:
- Vyšlehejte si vejce s bílky a extrakty, přisypejte všechny sypké ingredience (vločky, protein, mouku prášek do pečiva, sodu, stévii, koření, kůru), najemno nastrouhanou mrkev a nasekané pekanové ořechy.
- Kokosový olej si nechte rozpustit a přidejte jej ke směsi spolu s řeckým jogurtem a mlékem.
- Vše důkladně promíchejte a nalijte do vymazané a vysypané dortové formy.
- Dejte péct na 200 °C na dobu 10-15 minut.
- Mezitím si nachystejte náplň smícháním tvarohu, jogurtu, stévie, proteinu a pomerančové kůry.
- Vychladlý koláč horizontálně rozkrojte na 2 poloviny.
- Obě poloviny spojte náplní a zbytek využijte na ozdobení celého moučníku.
- Na dekoraci využijte pekanové ořechy a nastrouhané kousky mrkve.