Mrkvový moučník s tvarohovou náplní

Mrkvový moučník s tvarohovou náplní

Tento moučník má více než o polovinu kilokalorií méně, než běžný mrkvový koláč z kavárny. Navíc je obohacený o proteiny, takže se skvěle hodí pro všechny, kdo se věnují náročnější fyzické aktivitě.

Ingredience:

  • 120 g ovesných vloček
  • 30 g kokosové mouky
  • 200 g mrkve
  • 100 ml mandlového nebo ovesného mléka
  • 50 g vanilkového proteinového prášku
  • 100 g jogurtu řeckého typu
  • 35 g pekanových ořechů
  • 30 g kokosového oleje
  • 3 velká vejce
  • 2 velké vaječné bílky
  • 1 lžička vanilkového extraktu 
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička mandlového extraktu
  • 1 lžička zázvoru
  • 2 lžička mletého hřebíčku
  • pomerančová kůra
  • 6 lžic stévie
  • ½ lžičky kypřícího prášku
  • ½ lžičky sody bikarbony

Na náplň:

  • 500 g tvarohu
  • 15 g proteinového prášku
  • 200 g řeckého jogurtu
  • pomerančová kůra
  • 3 lžíce stévie
  • 15 g pekanových ořechů

Postup:

  • Vyšlehejte si vejce s bílky a extrakty, přisypejte všechny sypké ingredience (vločky, protein, mouku prášek do pečiva, sodu, stévii, koření, kůru), najemno nastrouhanou mrkev a nasekané pekanové ořechy.
  • Kokosový olej si nechte rozpustit a přidejte jej ke směsi spolu s řeckým jogurtem a mlékem.
  • Vše důkladně promíchejte a nalijte do vymazané a vysypané dortové formy.
  • Dejte péct na 200 °C na dobu 10-15 minut.
  • Mezitím si nachystejte náplň smícháním tvarohu, jogurtu, stévie, proteinu a pomerančové kůry.
  • Vychladlý koláč horizontálně rozkrojte na 2 poloviny.
  • Obě poloviny spojte náplní a zbytek využijte na ozdobení celého moučníku.
  • Na dekoraci využijte pekanové ořechy a nastrouhané kousky mrkve.
mrkvový koláč s tvarohovým krémem
Zdroj: livewellbakeoften.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.