Mrkvový salát s celerem

Mrkvový salát s celerem
Příprava: 20 minut Počet porcí: 2

Tento salát ze spirálek marinované zeleniny je jednoduchý na přípravu, bohatý na živiny, zdravý a také naprosto delikátní! Do 30 minut tak máte vykouzlenou skvělou lehkou večeři či přílohu.

Ingredience

  • 2 velké mrkve, oloupané
  • 1 středně velký celer, oloupaný
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce jablečného octa (nebo červeného vinného octa)
  • 1 lžička medu nebo agávového sirupu (javorový sirup je také v pořádku)
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 3 lžíce nebo více pražených dýňových semínek
  • 2–3 lžíce nasekané petrželky

Postup       

  1. Nejprve očistěte zeleninu.
  2. Odřízněte vrcholy mrkve i celeru.
  3. Oloupejte zeleninu škrabkou.
  4. Umístěte ji do spirálového kráječe a udělejte spirály z veškeré zeleniny.
  5. Pokud nemáte spirálový kráječ, můžete použít struhadlo nebo zeleninu nakrájejte na nudličky julienne.
  6. Do misky vložte spirálky a přidejte všechny přísady kromě petrželky a dýňových semínek.
  7. Promíchejte a nechte 20-30 minut odležet v lednici.
  8. Po 30 minutách vyndejte misku z lednice, přidejte petrželku a dýňová semínka.
  9. Podávejte ihned nebo nechte v lednici na později.
Salát z mrkve a celeru servírovaný na talíři s dvěma vařečkami.
www.cottercrunch.com

Vyzkoušejte i naše recepty na celerové saláty! Jsou zdravé, svěží a výživné. Podívejte se na osm nejoblíbenějších variant a najděte si svého favorita.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.