Mrkvové stuhy tvoří sladký a křupavý základ na salát s cizrnou, sladkými rozinkami, vejci, lahodným sýrem a citronovou zálivkou s kari kořením. To prostě musíte ochutnat!
Ingredience
- 2 velká vejce
- 1 špetka citronové kůry (volitelně)
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžička olivového oleje
- 1/4 čajové lžičky kari
- 2 střední mrkve, oloupané
- 1/2 šálku cizrny z konzervy, opláchnuté a scezené
- 1/4 šálku rozinek
- 15 g parmezánu, strouhaného
- 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
Postup
- Naplňte pánev s víkem 8 cm vody a přiveďte k varu.
- Opatrně po jednom přidávejte vejce, poté snižte teplotu na minimum, zakryjte a vařte 10 minut.
- Uvařená vejce dejte na 2 minuty do misky s ledovou vodou, poté opatrně oloupejte.
- Vejce nahrubo nasekejte.
- V míse smíchejte citronovou kůru, šťávu, olivový olej, kari a špetku soli a pepře.
- Pomocí škrabky na zeleninu nakrájejte mrkev na stuhy a dejte do misky se zálivkou.
- Přidejte cizrnu, vejce, rozinky, parmezán a petrželku a promíchejte.
- Dobrou chuť!