Mrkvový salát s cizrnou, rozinkami, parmezánem a vejcem

Mrkvový salát s cizrnou, rozinkami, parmezánem a vejcem

Mrkvové stuhy tvoří sladký a křupavý základ na salát s cizrnou, sladkými rozinkami, vejci, lahodným sýrem a citronovou zálivkou s kari kořením. To prostě musíte ochutnat!

Ingredience

  • 2 velká vejce
  • 1 špetka citronové kůry (volitelně)
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1/4 čajové lžičky kari
  • 2 střední mrkve, oloupané
  • 1/2 šálku cizrny z konzervy, opláchnuté a scezené
  • 1/4 šálku rozinek
  • 15 g parmezánu, strouhaného
  • 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané

Postup       

  1. Naplňte pánev s víkem 8 cm vody a přiveďte k varu.
  2. Opatrně po jednom přidávejte vejce, poté snižte teplotu na minimum, zakryjte a vařte 10 minut.
  3. Uvařená vejce dejte na 2 minuty do misky s ledovou vodou, poté opatrně oloupejte.
  4. Vejce nahrubo nasekejte.
  5. V míse smíchejte citronovou kůru, šťávu, olivový olej, kari a špetku soli a pepře.
  6. Pomocí škrabky na zeleninu nakrájejte mrkev na stuhy a dejte do misky se zálivkou.
  7. Přidejte cizrnu, vejce, rozinky, parmezán a petrželku a promíchejte.
  8. Dobrou chuť!
Salát z mrkve, cizrny, rozinek, parmezánu a vajec servírovaný na talíři.
www.self.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.