Muffiny na slano s parmezánem, slaninou a jarní cibulkou

Muffiny na slano s parmezánem, slaninou a jarní cibulkou

Tyto muffiny jsou slané skrz naskrz – od toppingu až po těsto. Extra panenský olivový olej jim navíc dodává výraznou bohatou chuť. Vychutnejte si je třeba jako vydatnou snídani, ale skvěle fungují i jako lehký oběd.

INGREDIENCE 

  • 5 plátků anglické slaniny
  • 3 jarní cibulky
  • ¼ hrnku strouhaného parmezánu
  • ¼ hrnku bílého jogurtu
  • ¼ hrnku mléka
  • 1 vajíčko
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • ¼ hrnku olivového oleje
  • sůl a pepř

POSTUP 

  1. Předehřejeme si troubu na 180°C.
  2. Vymažeme olivovým olejem formičky na muffiny anebo použijeme papírové košíčky.
  3. Nakrájíme slaninu a cibulku na kostičky.
  4. Smícháme se zbytkem všech surovin kromě parmezánu.
  5. Po pořádném promíchání nandáme těsto do formiček a dáme péct na 20 minut na 200°C.
  6. Pět minut před koncem posypeme muffiny parmezánem a nechte dozlatova dopéci.
  7. Po vyndání z trouby je necháme chvilku vychladnout.
  8. Podávat je můžete s bramborami nebo zobat samotné třeba k vínu.
Muffin se slaninou a jarní cibulkou v košíčku posypaná sýrem.
www.theworktop.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.