Muffiny z jogurtového těsta s borůvkami

Muffiny z jogurtového těsta s borůvkami

Tyhle borůvkové muffiny s jogurtem jsou vážně nejlepší! Jsou tak vlhké a jemné, máslové a jsou plné borůvek. Klíčem k nejlepším muffinům je použití jogurtu, citronové kůry a nešetřit borůvkami. Tento recept je tak jednoduchý, potřebujete pouze 1 mísu, metlu a žádný mixér. Pokud hledáte další dokonalé recepty s s borůvkami, už nehledejte – tyto jsou naše oblíbené!

Co budeme potřebovat

  • 2 velká vejce
  • 240 g jogurtu
  • 115 g rozpuštěného másla
  • 200 g krystalového cukru
  • kůra nastrouhaná z 1 citronu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky jemné mořské soli
  • 300 g hladké mouky
  • 300 g borůvek
  • 2 1/2 lžíce hnědého cukru na posypání

Postup

  • Předehřejte troubu na 190°C.
  • Borůvky omyjeme, osušíme papírovými utěrkami a dáme stranou.
  • Připravte si formu na muffiny a vyložte ji 12 košíčky.
  • Do velké mísy přidejte vejce, jogurt, máslo, cukr, citronovou kůru, vanilku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Šlehejte, dokud se dobře nespojí.
  • Přidejte mouku.
  • Přidejte borůvky (několik borůvek si ponechte jako ozdobu).
  • Těsto rovnoměrně rozdělte mezi 12 košíčků na muffiny.
  • Na těsto dáme odložené borůvky, lehce je zatlačíme do těsta. Posypte hnědým cukrem.
  • Pečte asi 25 minut, dokud špejle nevyjde čistá.
Krásně vypečené borůvkové bábovky v košíčkách.
Zdroj: sweetcsdesigns.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.