Tyhle borůvkové muffiny s jogurtem jsou vážně nejlepší! Jsou tak vlhké a jemné, máslové a jsou plné borůvek. Klíčem k nejlepším muffinům je použití jogurtu, citronové kůry a nešetřit borůvkami. Tento recept je tak jednoduchý, potřebujete pouze 1 mísu, metlu a žádný mixér. Pokud hledáte další dokonalé recepty s s borůvkami, už nehledejte – tyto jsou naše oblíbené!
Co budeme potřebovat
- 2 velká vejce
- 240 g jogurtu
- 115 g rozpuštěného másla
- 200 g krystalového cukru
- kůra nastrouhaná z 1 citronu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 1/4 lžičky jemné mořské soli
- 300 g hladké mouky
- 300 g borůvek
- 2 1/2 lžíce hnědého cukru na posypání
Postup
- Předehřejte troubu na 190°C.
- Borůvky omyjeme, osušíme papírovými utěrkami a dáme stranou.
- Připravte si formu na muffiny a vyložte ji 12 košíčky.
- Do velké mísy přidejte vejce, jogurt, máslo, cukr, citronovou kůru, vanilku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Šlehejte, dokud se dobře nespojí.
- Přidejte mouku.
- Přidejte borůvky (několik borůvek si ponechte jako ozdobu).
- Těsto rovnoměrně rozdělte mezi 12 košíčků na muffiny.
- Na těsto dáme odložené borůvky, lehce je zatlačíme do těsta. Posypte hnědým cukrem.
- Pečte asi 25 minut, dokud špejle nevyjde čistá.