Zde je recept na ty nejlepší mandarinkové muffiny, které kdy ochutnáte!
Ingredience:
Těsto:
- 100 g mandarinkové dužiny
- 2 ks vejce
- 70 g másla
- 125 g hladké mouky
- 80 g cukru
- 35 g zakysané smetany
- 8 g prášku do pečiva
Na náplň:
- 2 ks vaječné žloutky
- 85 g mandarinkové šťávy
- 20 g cukru
- 5 g kukuřičného škrobu
- 20 g másla
Na polevu:
- 65 g vaječných bílků
- 130 g cukru
- 180 g másla
Postup
- Mandarinky rozmixujte dohladka pomocí mixéru a hmotu protřete přes síto, abyste se zbavili větších kousků.
- V samostatné misce smíchejte mouku a prášek do pečiva.
- Rozetřete cukr s máslem a po jednom přidávejte vejce a míchejte.
- Dále přidejte mandarinkové pyré a zakysanou smetanu.
- Na závěr přidáme prosáté suché ingredience a hmotu důkladně vymícháme do hladka.
- Formičky naplňte do 2/3 těstem a pečte v troubě předehřáté na 160°C po dobu 25 až 30 minut.
- Na náplň v hrnci smíchejte vaječné žloutky, cukr, kukuřičný škrob a mandarinkovou šťávu.
- Smíchejte je a vložte do vodní lázně a míchejte do zhoustnutí.
- Odstraňte hrnec z plotny a přidejte máslo a důkladně promíchejte.
- Hotový tvaroh zakryjte fólií a dejte na 2 až 3 hodiny do lednice.
- Pro polevu v misce smícháme bílky a cukr a dáme do vodní lázně.
- Hmota se musí neustále míchat, dokud se krystalky cukru úplně nerozpustí.
- Když je poleva hotová, vyjměte ji z vodní lázně hmotu, šlehejte při vysoké rychlosti do bílé hutné hmoty asi 10 až 12 minut.
- Poté přidejte dobře změklé máslo a pokračujte ve šlehání smetany dalších 10 až 15 minut, dokud nebude nadýchaná.
- Krém dejte na 15 minut do lednice, aby ztuhl.
- Do hotových mandarinkových muffinů pomocí nože uprostřed udělejte díru, kterou naplníte hotovým mandarinkovým krémem a nakonec muffin ozdobíte ztuhlou bílkovou polevou.
Abyste v kuchyni mohli efektivně fungovat a vařit, je potřeba mít kvalitní nástroje, jedním z nich je i kvalitní plynový sporák! Podívejte se jak dopadly v naší recenzi.