Nejlepší recepty na pravou musaku s masem i bez masa. Inspirujte se!

Inspirujte se našimi 9 recepty na musaku v nejrůznějších provedeních.

Na své si přijdou nejen milovníci masa, ale také vegetariáni.

Pusťte se do toho! 

Vyzkoušejte také další recepty na výborný bešamel.

Kde se vzala musaka?

Musaka je vrstvený pokrm se zeleninou a masem. 

Nejznámější verzí je musaka, připravená z vrstev plátků lilku, sýra a masové omáčky, doplněné hustou bešamelovou omáčkou. Jiné recepty ale obsahují také brambory, cuketu a další zeleninu. 

V poslední době je také stále oblíbenější musaka pro vegetariány, tedy bez obsahu masa. 

Až do počátku 20. století byla musaka jednodušším pokrmem pouze se zeleninou a masem. 

Přidáním bešamelové omáčky, se kterou přišel řecký kuchař, Nikolaos Tselementes, který vařil ve Francii, se stala tato novější bešamelová verze velice oblíbenou také v Řecku.

Markéta Bieleszová

Svým čtenářům se snažím nabízet takové recepty, které jsou zdravé, vyvážené, ale hlavně skvěle chutnají! Pokud vám totiž bude chutnat, budete spokojení. Dopřejte si pohodu a dobrou náladu v podobě skvělého jídla, inspirovaného skvělými recepty.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Objevte podobné tipy

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.