Inspirujte se našimi 9 recepty na musaku v nejrůznějších provedeních.
Na své si přijdou nejen milovníci masa, ale také vegetariáni.
Pusťte se do toho!
Naše recepty
Vyzkoušejte také další recepty na výborný bešamel.
Kde se vzala musaka?
Musaka je vrstvený pokrm se zeleninou a masem.
Nejznámější verzí je musaka, připravená z vrstev plátků lilku, sýra a masové omáčky, doplněné hustou bešamelovou omáčkou. Jiné recepty ale obsahují také brambory, cuketu a další zeleninu.
V poslední době je také stále oblíbenější musaka pro vegetariány, tedy bez obsahu masa.
Až do počátku 20. století byla musaka jednodušším pokrmem pouze se zeleninou a masem.
Přidáním bešamelové omáčky, se kterou přišel řecký kuchař, Nikolaos Tselementes, který vařil ve Francii, se stala tato novější bešamelová verze velice oblíbenou také v Řecku.