Na pánvi smažený losos s bylinkami

Na pánvi smažený losos s bylinkami

Jednoduchý a voňavý recept s lososem na pánvi. Není nic lepšího než křehké, rozpadající se maso ovoněné luxusní kombinací bylinek a nejlepšího sýra. Zkuste i další bylinkové kombinace v těchto receptech.

Co budeme potřebovat

Na lososa

  • 4 filety lososa s kůží
  • 1 lžička soli
  • ¼ lžičky čerstvě černého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 velké šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička červené papriky
  • 250 ml kokosového mléka (nebo smetany na vaření)
  • 80 g mascarpone
  • 120 g parmazánu (strouhaného)
  • 2 citrony
  • 3 lžíce čerstvé pažitky
  • 3 lžíce čerstvého kopru

Na přílohu

  • 2 střední cukety (nakrájené)
  • 4 lžíce panenského olivového oleje
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 240 g kuskusu
  • 2 lžíce piniových oříšků
  • rukola
  • křupavá bageta

Postup

  • Filety lososa položte na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby oschly.
  • Lososa z obou stran osolte a opepřete.
  • Rozpalte olej ve velké nepřilnavé pánvi na středně vysokou teplotu.
  • Když je olej horký, přidejte lososa kůží dolů.
  • Vařte, dokud není kůže křupavá, asi 4–5 minut.
  • Opatrně otočte a opékejte druhou stranu, asi 3 minuty.
  • Lososa vyjmeme z pánve a dáme stranou.
  • Mezitím do stejné pánve přidejte nakrájenou šalotku a vařte, dokud nebude průhledná, asi 3 minuty.
  • Přidejte česnek a vařte dalších 30 sekund.
  • Zalijte kokosovým mlékem nebo hustou smetanou a sýrem mascarpone a poté míchejte, dokud se sýr úplně nerozpustí.
  • Přidejte parmazán, šťávu ze 2 citronů a čerstvé bylinky a poté promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Ochutnejte omáčku a podle potřeby dochuťte.
  • Odstraňte z plotny, a poté vraťte lososa do pánve.
  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Položte cuketu na pečicí papír a pokapejte 2 lžícemi oleje a dochuťte solí a pepřem.
  • Opékejte ji do měkka, asi 15–20 minut.
  • Dejte 300 ml vody do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte kuskus, zahřejte ho na mírné teplotě, poté ho přikryjte a nechte stranou, dokud se všechna voda nevsákne, asi 5 minut.
  • Kuskus načechrejte vidličkou, zakápněte zbývajícími 2 lžícemi oleje. Přidejte cuketu a piniové oříšky.
  • Jemně promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Podávejte s lososem připraveným na pánvi a smetanovo-parmazánovou omáčkou.
Velký talíř plný dokonale připravené ryby v krémové sýrové omáčce.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.